Nigiri sushi for begyndere

Præsenteres af Sakana


Nigiri sushi for begyndere er til dig, der har tjek på sushiruller og nu er frisk på, at hæve niveauet og lærer noget nyt.

Mange tror, at nigiri er en klump ris med en skive fisk. Der tager du helt fejl. Der vil jeg påstå, at du aldrig har smagt en nigiri lavet af en japansk uddannet sushikok.

At filetere en fisk så den har en kvalitet, at den kan bruges til sushi, er ikke det nemmeste i verden. For der findes ikke to identiske fisk.
For du skal have fuldstændig styr på fileten. Det er heller ikke ligegyldigt om du starter med, at skære fisk til nigiri fra fiskens hale eller oppe ved hovedet.

Hvis du gerne vil lave nigiri som er ’to die for’, så skal du have fuldstændig styr på mængden af ris der bruges og, hvordan du med forskellige håndteknikker forener ris og fisk, så det bliver til en gastronomisk oplevelse.

Det er nok at tage fat på, det bliver udfordrende, sjovt og lærerigt.

Hvem henvender kurset sig til?

Nigiri sushi for begyndere er primært til dig, der:

– allerede har godt styr på de japanske madlavningsteknikker på begynderniveau.
– er vant til at lave sushi til derhjemme.
– brænder for at kende hemmelighederne bag sushi, der betragtes som en gastronomisk oplevelse.

Kurset er også til dig, der:

– drømmer om at skære silkebløde fiskeskiver til nigiri.
– længes efter at lærer de japanske tilberedningsteknikker der skal til for, at lave nigiri der smelter på tungen.
– drømmer om at kunne sammensætte en sushimenu, som består af flere forskellige slags sushi.
– ønsker at overraske dine nærmeste med en gennemført sushimiddag fra A-Z.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– at bruge japanske tilberedningsteknikker der skal til for, at lave japansk nigiri af høj kvalitet.
– hvad du skal være opmærksom på, når du laver nigiri med rå fisk.
– at filetere fisk så du ved hvilken kvalitet den skal have for, at den kan bruges til sushi.
– at klargøre forskellige typer af fisk til nigiri.
– om vigtigheden i at kende fiskens struktur for, at kunne skære silkebløde fiskeskiver til nigiri.
– at hver fiskeart har sin egen skæreteknik.
– at håndtere skaldyr til sushi.
– at lave velsmagende nigiri og sashimi.

Når du går fra kurset

Så ved du

– hvad du skal kigge efter, når du køber fisk og skaldyr til sushi.
– hvordan fisk og skaldyr fileteres til sushi.
– hvilke teknikker, der bruges til at skære 4 forskellige typer af fisk og skaldyr til nigiri og sashimi.
– hvordan du skal skære silkebløde fiskeskiver der smelter på tungen.
– hvordan du klargør råvarer på den bedste.
– hvad der skal til for, at kunne lave den perfekte nigiri.

Trin-for-trin lærer du at lave nigiri og sashimi ved, at bruge forskellige håndteknikker.

Der vil også være tid til at træne forskellige skære- og håndteknikker.

Jeg tager udgangspunkt i råvarer, der kan købes hos den lokale fiskehandler og i Føtex eller Kvickly, således at du efterfølgende har mulighed for at lave selvsamme sushi.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer din egen forklæde, skærebræt, skarp kniv og en opbevaringsbeholder, så du kan tage de mange lækre nigiristykker, du har lavet, med hjem.

Pris

Alt i alt får du et 2-timers sushikursus, hvor du lærer at lave nigiri og sashimi i alt ca. 20 sushistykker. Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne, så du efterfølgende kan lave selvsamme sushi derhjemme. Din investering for dette yderst delikate og velsmagende kursus er KUN 675 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 28. maj 2017 kl. 12.00-14.00 på Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 23. maj 2017

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Reference

Privat: Jeg havde en dejlig og lærerig dag på Advanced Sushikursus, vi fik lært nogle gode fif til at lave nigiri og lært den rigtige skæreteknik til fisk (det har jeg savnet).
Zoë er en behagelig, glad og velforberedt underviser. Jeg kommer helt sikker tilbage på et andet kursus”. Anette

Virksomheder: A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Velux, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Adresse: Peder Lykke Skolen, Brydes Alle 25,, 2300 København S

Læs mere på: zoeescher.com
søndag 28. maj. 2017 kl. 12:00 - 14:00
Send gerne en mail til info@sakana.dk for praktiske oplysninger.
á 675,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223