Gourmetmiddag til støtte for integrationen

Præsenteres af Cooking for a Cause

COOKING FOR A CAUSE

Cooking for a Cause er en middag til fordel for Trampolinhuset, som arbejder for at sikre asylansøgeres muligheder for tidlig integration med samfundet. Middagen er udelukkende drevet af frivillige og sponsorater, herunder 8 kokke, madbloggere og gastrofolk som kreerer en eksklusiv 8-retters menu:

MENU
(der er tilhørende vinmenu)

Jakob Nusbaum - gourmensch.dk
Bålgrillede østers, dildmayo, maltjord, tangaske og skovsyre
~
Mik Fabricius – mikkersmad.dk
Oksetatar, smørstegt brød, porremayo, løgaske og brændte perleløg
~
Anders Rytter – frederiksminde.com
Saltet torsk med brændt hvid miso, blomster og sauce på fåremælksvalle, fermenteret honning, lagret blomstereddike og kærnet smør trukket med asparges
~
Nicolaj Christiansen – kokkelandsholdet.dk
Først grillet jomfruhummer, glaserede asparges, mandel/olivencreme, Terraliva olivenoliesauce
Herefter hjemmebagt surdejsbrød med enebær og trøffel
~
Karl Ejnar Jørgensen – raavare.dk
Rosastegt lammefilet rullet i granskud og urter med rejer og grønt
~
Thomas Alcayaga – madetmere.dk
Kalvefrikassé anno 2017: Grillet kalv, forårsgrønt og skilt blanquette
~
Mads Cortsen - cortsendining.dk
Mild syrenfromage, rabarbersorbet og nitrogenfrosset rabarber-/kamillegranité
~
Rasmus Palsgård – feinschmeckeren.dk
Portvinssyltede svesker fra Agen, creme anglaise, saltkaramel og tørrede hibiscusblomster

HVAD GÅR DET TIL
Overskuddet fra Cooking for a Cause går ubeskåret til Trampolinhuset, som er et uafhængigt medborgerhus for asylansøgere, flygtninge, danskere og andre medborgere. Huset tilbyder juridisk rådgivning, sprogkurser, børnepasning, kreative workshops, debatter og fællesspisning, så integrationen bliver nemmere. Fællesspisningen er en af de aktiviteter, der samler flest folk i huset. For mange asylansøgere er disse fællesmiddage afgørende for deres følelse af, at Trampolinhuset er deres første hjem i Danmark og menneskerne i huset deres familie. Donationen fra Cooking for a Cause-middagen kommer til at svare til de 10.000 måltider, som på årsbasis tilberedes i Trampolinhuset.

Bag initiativet Cooking for a Cause står de to privatpersoner Jonas Leerberg Ytting Højland og hans svigerfar Mik Fabricius. For lidt over to år siden arrangerede de et lignende event for hjemløse i Odense.

”Efter vores velgørenhedsarrangement i Odense, blev vi enige om, at det ikke var sidste gang, vi ville hjælpe. Flygtningekrisen kom, vi så børn og deres familier gå på motorvejen for at komme op gennem Danmark. Her tror vi, at mange sad med en følelse af utilstrækkelighed. Der er jo heldigvis mange måder, hvorpå man kan hjælpe. For os blev det nærliggende, at det var gennem noget, vi selv værdsætter – nemlig god mad. Derfor var det ret let at finde ud af, hvor overskuddet fra Cooking for a Cause skulle gå til. Trampolinhuset på Nordvest sørger ikke alene for at asylansøgerne kommer ud af centrene, de arrangerer også fællesmiddage sammen med danskere. På den måde er de med til at skabe relationer mellem mennesker over et måltid. Det er da en smuk tanke,” siger initiativtagerne Jonas og Mik.

Adresse: Rebel Food - Street Food Partners / Grønttorvet 50-60, 2500 Valby

Læs mere på: https://www.trampolinehouse.dk/cookingforacausedk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.