Masterclass: Street food og egnsretter fra Mexico

Præsenteres af Meyers Madhus

Tilbered lokale retter fra det centrale Mexico med Nora García, chefkok på den mexicanske ambassade, lav tacos med forfatteren til en ny mexicansk kogebog, og mød ambassadør José Madrazo, der fortæller om landets mangfoldige madkultur. Nyd det hele omkring langborde til den overdådige, afsluttende middag.

Det mexicanske køkken oplever i denne tid en fornyet og anderledes opmærksomhed uden for Mexicos grænser. Interessen i mere lokale madtraditioner har stålet billedet fra de generiske retter, der erobrede verden for 30 år siden, og mange har opdaget de ægte gadekøkkener, der slår fastfood-udgaven med mange længder. Det er også denne aftens mission: at udforske et vitalt mexicansk køkken med traditionelle såvel som nye impulser og alle dets fantastiske råvarer og intense smage.

Program:
Arrangementet er fra kl. 18.00 - 22.00.

Ambassadør José Madrazo byder velkommen med Aqua Fresca og snacks og fortæller om sit lands madtraditioner.
Derefter går deltagerne på skift i køkkenet med dagens to undervisere. Alle kommer igennem begge sessions:

Session 1: Egnsretter v/ Nora García. Nora er flankeret af Nacho Madrazo, ambassadørens søn og kok på Barburrito, der bistår i undervisningen og tolker fra spansk til engelsk. Vi skal tilberede ’pollo en mole de cacahuata’ med ’arroz azteca’ og quesadillas med morita-sauce og pico de gallo. Nora demonstrerer også sit take på den uundgåelige guacamole, og vi laver desserten ”Panque de elote con cajeta”, som er en majskage med dulce de leche.

Session 2: Taco-workshop v/ Bente Nissen Lundsgaard. Vi laver tacos med ’conchinta pibil’, som er langtidsstegt svinekød med anchiote – en ret med rødder på Yucatan – samt ’tinga de pollo’ med chipotle, der er en absolut street food klassiker. Vi kommer også omkring forskellige taco-elementer, som frijoles refritos, habanero-salsa, pico de gallo, og bagning af tortillaer.

Bemærk, nogle elementer vil være forberedt af kokkene, så vi kan nå det hele.

Til sidst sætter vi os til bordet, og nyder resultatet af vores anstrengelser med iskoldt mexicansk øl og mexicanske vine. Ambassadøren og underviserne deltager ved middagen.

Om underviserne:
Nora García fejrer i februar 2015 sit 20 års jubilæum som kok; en karriere som blandet andet har ført hende til Oslo som kok på den mexicanske ambassade i Norge og til Japan som kok på generalkonsulatet i Osaka.

Bente Nissen Lundsgaard står bag en lang række kogebøger, hvor den nyeste er ”Smagen af moderne Mexico” fra 2014. Kærligheden til og indsigten i mexicansk mad har Bente fra kokkeskoleophold og rejser rundt i landet.

Inkluderet i prisen på DKK 800 er: køkkensessioner med Nora Gacía og Bente Nissen Lundsgaard samt middag inkl. velkomstdrink, snacks, øl og vin til maden.

Adresse: Nørrebrogade 52C, 2200 København N

Læs mere på: www.meyersmadhus.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.