Røgning og saltning

Præsenteres af Meyers Madhus

Kom i gang med røgning og saltning derhjemme med dette hands-on kursus. På kurset lærer du at røge fisk, kød og grøntsager med enkle metoder, der er velegnede til hjemmebrug. Du bliver også indført i at lave dine egne tørrede kødprodukter, som peberbacon. Det hele bliver selvfølgelig til et delikat måltid med masser af lækkert tilbehør. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med.

Efter en indledende gennemgang, går vi i gang med at salte kød og fisk som forberedelse til røgningen, og at bruge urter og krydderier til at forme smagen allerede i saltningen.

Saltning er en essentiel del af røgning, men vi indfører dig også i at tørsalte kød til modning uden røg. Konkret lærer du at fremstille din egen tørsaltede peberbacon.

Vi arbejder med varmrøgning af fisk og kød, grøntsager og svampe. Du lærer herunder, hvordan du skal filetere og klargøre fisk til røgning.

Vi gennemgår koldrøgning grundigt, og viser set-up, remedier, temperaturstyring, røgsmuld mv. Vi afslutter også en koldrøgning, der er sat i gang på forhånd. Da koldrøgning er en tidskrævende proces, kan vi dog ikke koldrøge fra start til slut.

Det behøver ikke være en grej-tung beskæftigelse at røge; vi viser dig, hvordan du nemt kan komme i gang med helt simple remedier (vi har også tips til gear-entusiasterne; herunder en vejledning til, hvordan du kan bygge din egen røgovn).

Vi slutter selvfølgelig med et godt måltid af vores lækre, friskrøgede produkter og delikat tilbehør.

NB: da en del af arbejdet foregår udendørs, så tag tøj på efter vejret. Vi tager forbehold for aflysning ved meget dårligt vejr.

Hvad får du?

Smagsprøver på en række røgede og saltede produkter
Drikkevarer –øl, vin, kolde og varme drikke –er inkluderet gennem hele kurset
Et lækkert måltid i godt selskab
Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det vigtige
Opskrifter og essentiel teori med hjem

HVOR: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N.
HVORNÅR: Mandag den 25. august 2014 fra kl. 17.00 - 22.00.


Adresse: Nørrebrogade 52 C, 2200 København N

Læs mere på: www.meyersmadhus.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.