Vegetarsushi for begyndere

Præsenteres af Sakana


Vegetarsushi for begyndere er et kursus til dig, der ikke bryder sig om fisk eller er vegetar.

Nej, vegetarsushi er ikke en hosomaki med agurk eller en nigiri med avokado. Vegetarsushi er så meget mere og, har så meget velsmag at byde på.

Grøntsager har en helt anden konsistens, de kan tilføre sushi nogle helt andre aromaer og smage. Det tager længere tid at lave vegetarsushi, fordi du skal bruge nogle helt andre tilberedningsteknikker til at klargøre grøntsagerne. Tilberedningsteknikker af forskellige sværhedsgrader. Til gengæld får du nogle helt nye smagsoplevelser.

Den japanske omelet Tamago er fløjsblød og svampet, når den er lavet til perfektion. Den er ret kompliceret at lave, men den kan forklares på en enkelt måde. Jeg viser selvfølgelig trin-for-trin hvordan du skal lave den.

Hvem henvender kurset sig til?

Vegetarsushi for begyndere er for dig, der;

– er vild med sushi.
– aldrig har lavet vegetarsushi før.
– Savner flere valgmuligheder indenfor vegetarsushi.

Kurset er også til dig, der:

– savner en velsmagende kødfri dag om ugen.
– gerne vil have udvidet horisonten med flere og nye måder, at spise grøntsager på.
– ikke aner hvilke grønsager der egner sig bedst til sushi.
– drømmer om, at kunne lave forskellige slags lækker vegetarsushi.
– ønsker at overraske venner eller familie med fortryllende, hjemmelavet vegetarsushi.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– hvor lidt der skal til, før du har spist 600 gram grøntsager.
– om de grøntsager, der egner sig bedst sushi.
– at lave den japanske omelet Tamago fra bunden.
– om de japanske ingredienser, der anvendes til sushi.
– at lave lækker sushi med forskellige delikate råvarer, der ikke involverer fisk.
– at lave velsmagende futomaki (stor rulle), hosomaki (lille rulle) og inside-out.

Når du går fra kurset

Så ved du

– hvilke japanske ingredienser der egner sig bedst til sushi.
– hvordan ris koges efter japanske madlavningsteknikker.
– hvilke japanske madlavningsteknikker, der bruges, når du laver vegetarsushi.
– hvordan du klargøre grøntsager og andre råvarer på den bedste måde.
– hvad hemmelighederne er bag den perfekte futomaki (stor rulle), hosomaki (lille rulle) og uramaki.

Trin-for-trin lærer du at lave futomaki, hosomaki og insite-out.

Jeg tager ligeledes udgangspunkt i råvarer, der købes hos den lokale grønthandler, i thailandske eller kinesiske butikker eller i Føtex eller Kvickly, således at du efterfølgende har mulighed for at lave samme slags sushi.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer din egen sushimåtte, forklæde, skærebræt, skarp kniv og en opbevaringsbeholder, så du kan tage de mange lækre sushistykker, du har lavet, med hjem.

Pris

Alt i alt får du et 2-timers sushikursus, hvor du lærer at lave hosomaki, uramaki og futomaki, i alt ca. 32 sushistykker. Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne, så du efterfølgende kan lave samme slags sushi derhjemme. Din investering for dette yderst delikate og velsmagende kursus er KUN 610 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 21. maj 2017 kl. 12.00-14.00 på Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 16. maj 2017.

Faglige resultater

I februar 2016 holdt jeg åbningstalen og åbnede messen Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I august 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I november 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I november 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Referencer

Privat:

“Tusind tak for en virkelig dejlig oplevelse! Den perfekte blanding af læring i teori og praksis, samvær og samtale.
4 kvinder er taget hjem med mod på at lave deres egen sushi på højt niveau, uden at det virker uoverkommeligt. Vegetarsushi er mindst ligeså tilfredsstillende som den med fisk og kan varieres på mange måder”. Laura

Virksomheder: Restaurant Geranium, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Du er velkommen til at besøge hjemmesiden http://zoeescher.com for flere informationer.

Adresse: Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S

Læs mere på: zoeescher.com/
søndag 21. maj. 2017 kl. 12:00 - 14:00
á 610,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223