Traditionelle japanske retter for begyndere

Præsenteres af Sakana


Traditionelle japanske retter for begyndere er et kursus til dig, der ønsker en hverdag med flere sunde retter.

At kende forskel på forskellige typer af soja, der bruges i det japanske køkken er ikke det nemmeste. Udvalget af japansk soja et lige så stort som ostehylderne i et danske supermarked.

Mange tror, at sushi er national spise i Japan. Japanerne er glade for sushi, men sushi udgør mindre end 15% af det japanske køkken.

At lave autentisk japansk mad kan være udfordrende, du skal vide hvilke typer af japanske ingredienser du skal bruge for, at kunne lave den perfekte teriyaki sauce.

Hvem henvender kurset sig til?

Traditionelle japanske retter for begyndere er til dig, der:

– aldrig har lavet japanske retter før.
– har lyst til, at få udvidet din horisont med spændende retter fra det japanske køkken.
– drømmer om at få hemmelighederne bag det sunde køkken, og japanernes høje levealder.
– søger ny inspiration og variation i dit eget køkken.

Kurset er også til dig, der:

– ønsker en dybere indsigt i japanernes nærende og sunde kostvaner.
– drømmer om at få kendskab til de populæreste teknikker bag japansk madlavning.
– længes at lave sunde og velsmagende retter uden, at stå en hel dag i køkkenet.
– ønsker at lave velsmagende retter såsom gyoza, en nudelret med skaldyr og en varm fiskeret.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– om japansk livsstil og madtraditioner.
– om klassiske japanske retter, som er velsmagende og matcher en travl hverdag.
– om de japanske ingredienser såsom mirin og madlavningssake, der anvendes i autentisk japansk mad.
– om, hvad du skal være opmærksom på, når du laver japanske retter.
– at klargøre forskellige slags råvarer efter japanske tilberedningsteknikker.
– at lave en velsmagende forret og 2 hovedretter.

Når du går hjem fra kurset

Så ved du

– hvilke japanske ingredienser der bruges til at lave japanske retter.
– hvad du skal kigge efter, når du køber fisk, kød og andre råvarer.
– hvordan du klargør råvarer såsom svinekød, kylling, fisk, grøntsager og nudler.
– hvordan du laver japanske marinader, dressinger og velsmagende sauce.
– hvad hemmeligheden bag det autentiske japanske køkken.

Trin-for-trin lærer du at tilberede 3 velsmagende retter, der kan laves på under en time.

En af retterne blev også serveret som personalemad til den 3-stjerne Michelin-restaurant Geranium.

Jeg tager udgangspunkt i råvarer, der kan købes i de lokale thailandske eller kinesiske specialbutikker, hos fiskehandleren, den lokale grønthandler, i Føtex eller Kvickly, således at du efterfølgende har mulighed for at lave selvsamme retter.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer dit eget forklæde, skærebræt, skarp kniv og en opbevaringsbeholder, så kan tage nogle af lækkerierne med hjem, hvis du har lyst. Ellers spises maden løbende, og der vil selvfølgelig være tid til at svare på spørgsmål.

Pris

Alt i alt får du et 2-timers japansk madlavningskursus, hvor du lærer at lave en forret, mellemret og hovedret. Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne, så du efterfølgende kan lave samme slags mad derhjemme. Din investering for dette yderst delikate og velsmagende kursus er KUN 605 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 7. maj 2017 kl. 12.00-14.00 på Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 2. maj 2017

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Referencer

Privat: “Søndag den 8 marts deltog mine døtre og jeg på dit kursus om traditionelle hverdagsretter. En gave til mig fra dem i anledning af en nylig rund fødselsdag. En dag jeg havde glædet mig meget til.
Vi fik tilført viden om hvad der gør den japanske mad så sund, ingredienser og teknikker i forberedelsen, mens vi producerede tre dejlige retter. Der var tid til at stille spørgsmål, tid til at smage undervejs og tid til at hygge sig og lytte til dine erfaringer fra mødet med den japanske kultur.
Kurset var forberedt og forløb så vi trods forskel i fingersnilde kunne være med når der skulle snittes fint og foldes tynd dej der drillede.
Vores medbragte plastikbøtter blev fyldt godt op med de velsmagende herligheder vi sammen havde fremtryllet, og vel hjemme igen kunne vi diske op med tre retter til os selv og to voksne mere. Alle blev mætte og fik fyldt både maver og smagsløg godt op.
Min lyst til at lave mere af den slags mad er vakt”. Merete

Virksomheder: A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Velux, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Du er velkommen til at besøge hjemmesiden http://zoeescher.com for flere informationer.


Adresse: Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S

Læs mere på: zoeescher.com/
søndag 7. maj. 2017 kl. 15:00 - 17:00
á 595,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223