Traditionelle japanske retter for øvede

Presented by Sakana


Traditionelle japanske retter for øvede er et kursus til dig, der ønsker at lærer nogle mere udfordrende retter.

De fleste har smagt Yakitori spyd også kaldet sticks i Danmark.
I Japan smager Yakitori spyd anderledes og smelter på i munden ved første bid. Det er ikke helt tilfældigt.
De teknikker der bruges til, at skærer kød og grøntsager til Yakitori spyd er helt anderledes. Det kræver en skarp kniv, evnen til at bruge en kniv og lidt tålmodighed, det er ventetiden værd.

I Japan er en omelet fuldstændig anderledes end, hvad der typisk serveres i Europa. En japansk omelet er svampet og fløjlsblød konsistens, en klar gul farve og har en firkantet form. Det er en omelet der tager lidt tid at lærer. At lave den perfekte omelet kan være udfordrende, det kan forklares på en enkelt måde, hvor jeg trin-for-trin guider dig til at lave velsmagende omeletter.
Der vil selvfølgelig også være tid til, at du kan lave et par omeletter.

Tempura med panko er en delikat spise. Det er en ret der fremhæver råvarernes smage og sprødhed.
En ret der oftest består at forskellige slags grøntsager og rejer. Den kan være svær at lave, hvis du ikke kender de teknikker der bruges.

At lave autentisk japansk mad kan være udfordrende, du skal have en forståelse på råvarernes konsistens og hvordan de påvirkes alt efter hvilke tilberedningsteknikker der bruges til, at lave retten.

Det er masser at tage fat på, det bliver udfordrende, sjovt og lærerigt.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset Traditionelle japanske retter for øvede er til dig, der:

– aldrig har lavet japanske omelet før.
– har lyst til, at få udvidet din horisont med spændende retter såsom Yakitori, tempura og japansk omelet.
– drømmer om at få hemmelighederne bag nogle klassiske og udfordrende retter fra det køkken.
– søger ny inspiration og variation i dit eget køkken.

Kurset er også til dig, der:

– ønsker en dybere indsigt i nogle velsmagende japanske retter.
– drømmer om at få kendskab til nogle udfordrende teknikker bag japansk madlavning.
– længes at lave kompliceret og velsmagende retter uden, at stå en hel dag i køkkenet.
– ønsker at lave velsmagende retter såsom Yakitori spyd, tempura og en japansk omelet.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– om variation af retter og om japansk madtraditioner.
– om klassiske udfordrende retter, som er velsmagende og som tager lidt tid at lave.
– om de japanske ingredienser såsom mirin og madlavningssake, der anvendes i autentisk japansk mad.
– om, hvad du skal være opmærksom på, når du laver kompliceret japanske retter.
– at klargøre forskellige slags råvarer efter japanske tilberedningsteknikker.
– at lave 3 forskellige velsmagende retter.

Når du går hjem fra kurset

Så ved du

– hvilke japanske ingredienser der bruges til at lave japanske retter.
– hvad du skal kigge efter, når du køber råvarer til udfordrende japanske retter.
– hvordan du klargør råvarer såsom kød, skaldyr, grøntsager og mejeriprodukter.
– hvilke teknikker der bruges til, at fremhæve de enkelte råvares aromaer og smage.
– hvad hemmeligheden bag det autentiske japanske køkken.

Trin-for-trin lærer du at tilberede 3 velsmagende retter, der tager lidt tid at lave.

Jeg tager udgangspunkt i råvarer, der kan købes i de lokale thailandske eller kinesiske specialbutikker, hos fiskehandleren, den lokale grønthandler, i Føtex eller Kvickly, således at du efterfølgende har mulighed for at lave selvsamme retter.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer dit eget forklæde, skærebræt, skarp kniv og en opbevaringsbeholder, så kan tage nogle af lækkerierne med hjem, hvis du har lyst. Ellers spises maden løbende, og der vil selvfølgelig være tid til at svare på spørgsmål.

Pris

Alt i alt får du et 2 times japansk madlavningskursus, hvor du lærer at lave 3 forskellige. Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne, så du efterfølgende kan lave samme slags mad derhjemme. Din investering for dette yderst delikate og velsmagende kursus er KUN 605 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 28. maj 2017 kl. 15.00-17.00 på Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S.
Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 23. maj 2017

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Referencer: Restaurant Geranium, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Du er velkommen til at besøge hjemmesiden http://zoeescher.com for flere informationer.


Address: Peder Lykke skolen, Brydes Alle 25, 2300 København S.

Read more: zoeescher.com/
Sunday 6. Aug. 2017 at 16:00 - 18:00
á 505,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223