Frederiksberg Høstfest: Lola x Chef's Manifesto x Seerupgaard

Præsenteres af Copenhagen Cooking & Food Festival

Restaurant Lola er så ny, at den faktisk ikke engang er åbnet endnu. Men det gør den til september. På Frederiksberg Høstfest, kan du få et smugkig på, hvad det nye socialgastronomiske spisested, som topkokken Kamilla Seidler står bag, har at byde på. Lola har slået sig sammen med organisationen Chef’s Manifesto og den økologiske Seerupgaard ved Dragør.

Lola er et kulinarisk hus, hvor der skabes køkkenjobs til de, der trænger til en hjælpende hånd for at komme ind på arbejdsmarkedet. Lola får til huse i den ikoniske Lille Mølle på Christianshavns Vold i København. I det tidlige efterår åbner restauranten som den første del af huset, mens andre tiltag følger efter. Maden på Lola er inspireret af hele verden - dog altid med det grønne og økologien i hovedsædet.

Chef’s Manifesto blev initieret og etableret  i 2018 af kokke fra hele verden, som alle forpligter sig til at skabe en bedre og mere bæredygtig verden gennem deres daglige arbejde. Manifestet har FNs verdensmål som udgangspunkt, og det er initiativtagernes ambition at arbejde for en bedre fremtid for mad og mennesker gennem bl.a. biodiversitet, fokus på plantebaseret mad, reducering af madspild og inspiration til bedre udnyttelse af råvarerne. 

Seerupgaard på Amager dyrker over 100 sorter i marken. Her er faktisk blevet dyrket grøntsager, siden hollænderne kom til øen i Christian 2’s tid. Seerupgaard blev omlagt til økologi i 2014, og de dyrker et væld af spændende grøntsagssorter, urter og blomster. Kig forbi til sæsonens arrangementer og smag for eksempel deres fantastiske koldpressede honning.

Det praktiske: Du skal selv medbringe tallerken, bestik og glas. • Vi sørger for både øl- og vinbarer på Alléen. • Du kommer til at sidde ved den restaurant, du køber billet til, så husk at købe billetter til samme restaurant, hvis I gerne vil sidde flere sammen. • Vi mødes fra kl. 17.30, og kl. 18.00 sætter vi os alle til bords. Kl. 21.00 siger vi tak for mad og på gensyn næste år. • I tilfælde af regn har vi sørget for tag over hovedet.

Partnere: Frederiksberg Høstfest er et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune og Copenhagen Cooking & Food Festival. Høstfesten er også støttet af Tuborgfondet. Il Fornaio sørger for håndlavet Primitivo surdejsbrød til bordet, og prisvindende økologisk extra jomfru olivenolie til at dyppe brødet i.


Menu

Grillede sommergrøntsager og urter fra Seerupgaard med syrlig rabarber-vinaigrette

Saftig dansk øko-kylling fra Kongeå med egen sky og sprødt skind samt sennepsglaseret sweet dumpling græskar

Citronfromage med sprød og blød skovmærke marengs



Adresse: Frederiksberg Allé, 1820 Frederiksberg C

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.