Japansk på dansk

Præsenteres af Litteraturhuset

Med inspiration fra det japanske køkken vil kokken Katrine Klinken guide til en ny æstetisk og enkel tilgang til bæredygtig hverdagsmad uden madspild. Hun vil med udgangspunkt i sin nye kogebog MÆT vise, hvordan du med enkle midler kan lave et harmonisk, varieret og sundt hverdagsmåltid af sæsonens råvarer, og hvordan du forbedrer måltidsoplevelsen ved at dække smukt op.

Med inspiration fra den japanske hverdagmadkultur, washoku, hvor tallet fem er det gennemgående element - det er mindst fem små retter, der når rundt om de fem grundsmage salt, surt, sødt, bittert og umami, fem forskellige tilbedredningmetoder og fem slags service - vil Katrine Klinken sammensætte et måltid med fem serveringer ud fra samme æstetiske kriterier.

 

Derudover vil oversætter og japan-kender Mette Holm fortælle om maden og madens æstetik i japansk litteratur. 



Adresse: Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 København K

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.