Beer and whisky tasting in the Culturetower

Presented by Kulturtårnet på Knippelsbro

Vil du med til øl- og whiskysmagning i Kulturtårnet med byens bedste udsigt over Københavns Havn?

Tirsdag den 14. september inviterer Kulturtårnet og Brinkholm til smagning af lokal øl og whisky produceret på den forbrugerejede gård på Stevns. Brygmester Christian Coff vil på aftenen introducere jer for brygningsmetoder, fortælle om whiskyproduktion og ikke mindst lade jer smage på hans lækre produkter.

PROGRAM
Smagning af 2-3 øl, brændeøl og 3 Brinkholm Farm whiskyer.

Der serveres lette snacks undervejs.

Christian Coff fortæller om Brinkholm, om hvordan man laver og smager på øl, brændeøl og whisky. Det vil være muligt at købe produkterne efter smagningen.
 
På den forbrugerejede gård Brinkholm på Stevns brygges øl af egen byg. Og nu har de taget hul på at lave Brinkholm Farm Whisky. Det er håndværk fra jord til bord. Malten er fra egen mark. Og single malt, da de ikke blander med andre bygsorter eller destillater. Det fører til en unik smag, som kommer fra marken, byggen, bryggeriet, destilleringen og lagringen. Det tager mindst fire år at lave en Farm Whisky. De første flasker i deres 1. edition lå klar i juli 2021. Derfor er denne smagning en unik mulighed for at prøve 1. edition af Farm Whiskyen.


BRINKHOLM – EN FORBRUGEREJET GÅRD
Gården Brinkholm er siden 2001 ejet af godt 500 andelshaverne. Produktionen planlægges i samarbejde mellem landmænd og forbrugere. Ideen er, at der skal være kortere fra jord til bord. Derfor arbejder landmænd og forbrugere så tæt sammen (www.brinkholm.dk). 
Gården har været drevet økologisk siden 1995, og bæredygtighed og madhåndværk står højt på dagsordenen. I dag har de blandt andet en stor grøntsagsproduktion og en mølle, hvor de laver mel på eget korn til andelshaverne og andre i nærheden. 


FRA ØL TIL WHISKY PÅ BOV BRYG
I 2013 begyndte andelshaveren Christian Coff at dyrke byg til ølproduktion på gården. Ud over at forske og skrive om fødevareetik, mener Cedde (sønderjysk for Christian) at flotte ord om fødevareetik skal omsættes og udleves. Derfor blev den første øl på egen byg lavet i 2014, og siden har der været en lille stabil produktion af øl.
 
Øllen brygges af det lille bryggeri Bov Bryg, der holder til ved Næstved. Brygmester Mogens Damm står for den daglige ølfremstilling. I 2017 tog Mogens og Cedde fat på at destillere øl. De kalder det for brændeøl (oversat fra tysk ”Bierbrand"). Brændeøl er ikke fadlagret, men en klar snaps med udpræget smag af grappa og er en fin "avec". I 2018 blev de første destillater lagt på små fade (20-30 liter).

BILLETTER

Billetter koster 350 kr/person + billetgebyr og købes her på madbillet.dk.

LOCATION

Kulturtårnet på Knippelsbro er en forening, som holder til i det ene af de to brotårne opå Knippelsbro i København. Kulturtårnet åbnede i 2017 som kulturhus med events, talks, radiobiografer, koncerter, smagninger, madevents m.m. Fra Kulturtårnet er der den skønneste udsigt over havneløbet i Københavns Havn.  



Address: Knippelsbro 2

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.