Nigiri sushi for øvede

Præsenteres af Sakana


Nigiri sushi for øvede er til dig, der ønsker at fordybe dig i forskellige skæreteknikker og træne nigiriteknikker.

Der er en del som tror, at det er de samme skæreteknikker, der bruges til alle typer fisk.
De kursister der har deltaget på kurset Nigiri sushi for begyndere, vil nok kunne nikke genkendende til, at der er mange interessant udfordringer. Der findes ikke 2 identiske fisk og derfor, skal du tilpasse din skæreteknik til den pågældende fisk. At skære silkebløde fiskeskiver til nigiri tager tid at lære, for det afhænger af din evne til, at bruge en kniv.

I 2012 blev jeg introduceret til en nigiri teknik der tager 20 år at mestre. En teknik hvor du former de enkelte riskorn på en måde, så de smelter i munden på dig, når du tager den første bid af en silkeblød men fast nigiri. Det er ikke den teknik som deltagerne lære at lave. Men tæt på.

Hvis du gerne vil blive endnu bedre til at lave nigiri, så er det godt lige at få vurderet de teknikker du, blev introduceret til på Nigiri sushi for begyndere og få dem justeret. Der vil selvfølgelig også være masser af tid til, at træne teknikkerne med fiskearter, som du ikke lige finder på et menukort hos sushirestauranter.

Det bliver nogle spændende timer, hvor vi går et spadestik dybere.

Hvem henvender kurset sig til?

Nigiri sushi før øvede er primært til dig, der:

– længes efter at blive endnu skarpere til at filetere en fisk.
– brænder for at lære at skære sjældne fisk til nigiri.
– har deltaget på kurset Nigiri sushi for begyndere

Kurset er også til dig, der:

– ønsker at få udvidet din horisont med nye skæreteknikker.
– savner at få justeret dine nuværende teknikker.
– drømmer om, at få genopfrisket teknikkerne.
– ønsker at få en mere dybdegående viden, om de teknikker der bruges til nigri.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– at filetere en dansk fisk, så du får en større forståelse af variationen af fiskearter.
– at klargøre fisk til sushi, som du ikke lige finder på et menukort.
– at bruge flere forskellige skæreteknikker til, at skære fisk til nigiri.
– vigtigheden i at få justeret teknikkerne, så du kan håndtere forskellige typer af fisk.
– at afpudse fisk, så den egner sig til at blive brugt til sushi.
– at de håndteknikker der bruges til sushi tager tid, at lære afhængig af fiskearten.

Når du går fra kurset

Du ved

– hvordan du skal håndtere flere forskellige fisk til sushi.
– at du har fået justeret dine skæreteknikker der bruges til nigiri.
– at du har trænet de teknikker, der bruges til skære fisk til sushi.
– at du har fået justeret dine håndteknikker, der til bruges til at lave nigiri.
– at du er blevet bedre til, at justere mængden af ris i forhold til fiskeskiven.
– at du har fået trænet håndteknikker, så du er blevet mere rutineret i at lave nirigi.

Trin-for-trin får du trænet dine skære- og håndteknikker der bruges til at lave nigiri.

Jeg tager udgangspunkt i råvarer, der kan købes hos den lokale fiskehandler, således at du efterfølgende har mulighed for at lave selvsamme sushi.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer din egen forklæde, skærebræt og skarp kniv.

Pris

Alt i alt får du et 2-timers sushikursus, hvor du lærer at filetere en dansk fisk, klargøre og skære 3 forskellige sjældne fisk til nigiri. Du får justeret dine teknikker, tid til at træne teknikker og, fordybe dig i de håndteknikker der bruges til at lave nigiri. Din pris for dette spændende og udfordrende kursus er KUN 675 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 27. august 2017 kl. 12.00-14.00 hos Peder Lykke skolen, Bryde Alle 25, 2300 København S.
Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 22. august 2017

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Reference

Virksomheder: A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Velux, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Adresse: Peder Lykke Skole, Brydes Alle 25, 2300 København S

Læs mere på: zoeescher.com/
søndag 27. aug. 2017 kl. 12:00 - 14:00
á 675,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223