Fra øl til kimchi - kursus i fermentering v/ Erik Lautrup-Nielsen

Præsenteres af Meyers Madhus

Lær en ældgammel teknik, og få sauerkraut, koreansk kimchi, hjemmebrygget ingefærøl, eddike, modnede pølser, friske syrnede mælkeprodukter og andre lækkerier på repertoiret.

På kurset lærer du en række grundmetoder til fermentering. En metode, der har været anvendt siden tidernes morgen, og har fået lidt af en renæssance i den seneste tid. Mens det i gamle dage primært var konservering, det handlede om, kan vi især fokusere på alle de spændende og karakterfulde smagsoplevelser, som fermentering kan give. Og det er nemt at komme i gang!

Vi spiser også et godt måltid, som illustrerer hvad metoderne kan rent kulinarisk (se menu længere nede), og du får dagens produktion med hjem.

Hvad lærer du?

Du lærer enkle grundmetoder til at fermentere grøntsager, så du kan fortsætte hjemme og strække sommerens høst ind i den kolde tid.

Du lærer at fremstille kimchi, den koreanske fermenterede og krydrede kål, som findes i et væld af lokale varianter i Korea. Du får tips til at variere konsistens og smag.

Du lærer at lave din egen sauerkraut efter klassisk tysk forbillede.

Vi fremstiller pølser fra bunden, som du får med hjem til modning. I den forbindelse kommer vi omkring nogle af grundmetoderne i pølsemageriet.

Du lærer at lave dine egne syrnede mælkeprodukter, og hvordan du kan variere smag og tekstur.

Vi brygger en ingefærøl, som du får med hjem til færdiggæring.

Vi starter også en eddike op, og viser dig, hvordan du kan starte din egen hjemme-eddikeproduktion.

NB: dagens produktion fylder ca. en mælkekasse med 2 femliters dunke og et antal sylteglas, som du skal have med hjem fra kurset.


Hvad får du?

• Dagens produktion med hjem
• Et lækkert måltid: ’choucroute garnie’ med letfermenterede stegepølser // friskbagt, gæret kartoffelbrød med oliventapenade // grillet makrel med lyn-kimchi // hjemmelavet yoghurt med bær og arme riddere
• Kompendium med opskrifter og essentiel teori
• Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det vigtige

HVOR: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
HVORNÅR: Mandag den 3. november 2014 fra 17.00-22.00
HVEM: Erik Lautrup-Nielsen

Adresse: Nørrebrogade 52C, 2200 København N

Læs mere på: www.meyersmadhus.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.