Sushikursus for begyndere

Præsenteres af Sakana


Sushikursus for begyndere er et kursus til dig, der ønsker at lave velsmagende sushiruller i dit eget hjem.

Sushiris er ikke de nemmeste ris at koge i verden, ja selv vejret påvirker kogningen af ris.
Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan du rulle en sushirulle. Du kan meget nemt komme til, at rulle den for stramt eller for løst.

Mange tror, at en sushirulle er en tangplade med ris, lidt fisk og grøntsager. Jeg vil påstå, at en sushirulle er meget mere end det, hvis du kender de japanske teknikker der ligger bag en sushirulle.

At lave den perfekte sushirulle kan være komplekst, det kan forklares på en enkelt måde, hvor jeg trin-for-trin guider dig til at lave velsmagende ruller.

Hvem henvender kurset sig til?

Sushikursus for begyndere er til dig, der:

– er vild med sushi
– aldrig har lavet sushi før
– drømmer om at spise sushi flere gange om ugen uden, at springe dit budget.

Kurset er også til dig, der:

– aldrig har lavet sushi med ingredienser, som japanske sushikokke bruger.
– længes efter at lærer, at lave japansk sushi med dine favoritter af råvarer.
– drømmer om, at kunne mestre de japanske madlavningsteknikker bag forskellige slags japansk sushi.
– på professionel vis ønsker, at kunne sammensætte dit helt eget sushimåltid.
– længes efter at feje benene væk på dine venner eller familie med lækker, hjemmelavet sushi.

Kurset henvender sig også til familier og voksne der kommet med et barn.

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer

– hvad der adskiller autentisk japansk sushi fra dansk sushi.
– om de japanske ingredienser der bruges i japanske sushirestauranter.
– hvad du skal kigge efter, når du køber fisk og skaldyr hos din lokale fiskehandler.
– hvad du skal være opmærksom på, når du laver sushi med rå fisk.
– at klargøre forskellige slags råvarer til sushi.
– at lave velsmagende futomaki (stor rulle), inside-out og hosomaki (lille rulle).

Når du går hjem fra kurset

Så ved du

– hvad der kendetegner sushi af høj kvalitet.
– hvilke japanske ingredienser der bruges til sushi.
– hvordan ris koges efter japanske tilberedningsteknikker.
– hvad du skal kigge efter, når du køber fisk og skaldyr.
– hvordan du klargøre fisk og grøntsager på den bedste måde.
– hemmelighederne bag den perfekte futomaki, hosomaki og uramaki (inside-out).

Trin-for-trin lærer du at lave futomaki (stor rulle), hosomaki (lille rulle) og inside-out, i alt 30 sushistykker.

Du vil som afslutning på kurset, lave din egen signatur sushirulle med de råvarer, som jeg har medbragt.

Jeg tager udgangspunkt i råvarer, der kan købes hos den lokale fiskehandler og hos den lokale grønthandler, i Føtex eller Kvickly således at du efterfølgende har mulighed for at lave selvsamme sushi.

Om instruktøren

Kurset afholdes af den japansk uddannet sushikok & sake sommelier Zoë Escher.

Om holdet

Der er tale om små eksklusive hold med max. 13 deltagere.
Da det er holdundervisning kan man ikke få 1:1 undervisning. Man må forvente, at nogle kursister har spørgsmål til det, der arbejdes med.
For at få mest muligt udbytte forventes det, at man selv er aktiv deltagende. Først-til-mølle!

Hvad skal du medbringe?

Du medbringer din egen sushimåtte, forklæde, skærebræt, skarp kniv og en opbevaringsbeholder, så du kan tage de mange lækre sushistykker, du har lavet, med hjem.

Pris

Alt i alt får du et 2-timers sushikursus, hvor du lærer at lave hosomaki, uramaki og futomaki, i alt 30 sushistykker.
Du får selvfølgelig udleveret opskrifterne, så du efterfølgende kan lave selvsamme sushi derhjemme. Din investering for dette yderst delikate og velsmagende kursus er KUN 625 kr. pr. person.

Hvor og hvornår?

Søndag den 6. august 2017 kl. 16.00-18.00 hos ManuVision, Mejlgade 28, 8000 Aarhus C.

Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 1. august 2017.

Faglige resultater

I februar 2016 holdt Zoë åbningstalen og åbnede messe Formland Spring 2016 i Messecenter Herning. Ved åbningen deltog 49 fra pressen, 20 VIP og 271 udstillere.
I 2014 vurderet Zoë Escher kvaliteten på take-away sushi fra 8 forskellige sushi restauranter i København for forbrugerrådets magasin "TÆNK".
Nomineret til Oplevelsesprisen 2013
I 2013 var Zoë var gæstedommer på Masterchef sæson 3.
I 2013 blev Zoë udråbt af Irma til Danmarks sushiekspert nr. 1.
I 2013 lavede Zoë sushi og japanske retter som personalemad til Michelin-restauranten Geranium.

Referencer:

Privat: “Tak for et lærerigt og inspirerende kursus i søndags, hvor Birthe og jeg nød at være kursister i din varetægt!
Vores familie nød resultatet af anstrengelserne, og alle blev meget mætte!

Vi glæder os til at lave mange sushi stykker fremover”.
Birthe og Steen

Virksomheder: A.P. Møller Mærsk, Novo Nordisk, Novartis, Takeda Pharma, Velux, Haldore Topsøe, 3F Ungdom, Høje-Taastrup kommune, Gorrissen Federspiel, Quartz+Co, Elbek & Vejrup og Sanistål.

Du er velkommen til at besøge hjemmesiden http://zoeescher.com for flere informationer.


Adresse: ManuVision, Mejlgade 28, 8000 Aarhus C

Læs mere på: zoeescher.com/
søndag 6. aug. 2017 kl. 16:00 - 18:00
á 625,00 kr.


MADBILLETTER ApS
Dronningens Tværgade 8A,
1302 København S
CVR: 33759223