Heldigvis er Sherry tilbage på vinkortet. Det har den været længe i London, men også københavnske og andre storbyhipsters er begyndt at smægte sig i læskende dråber fra den allersydligste plet i Europa. I gastronomiens verden er stjernesommeliers fra førende restauranter begyndt at inkludere vinene i deres menuer, og i det hele taget blæser der nye vinde om disse historiske skønheder.
Hvis man tilfældigvis sidder under et halvtag i den bagende sol ved udmundningen af Guadalquivir-floden, er man lige der hvor Colombus satte af mod den nye verden. Hvis der på tallerkenen ligger en dampende friteret rejeomelet, en såkaldt Tortilla de Camaron, og i glasset er en iskold Manzanilla er der mange af livets store spørgsmål der falder på plads. Der er selvfølgelig livets store spørgsmål, men der er så sandelig også den erkendelse at Manzanilla faktisk er overjordisk lækker og læskende, ikke mindst i disse omgivelser. En verdensstjerne vil nogen påstå.
Der var en gang hvor vinene fra dette distrikt tilhørte den absolutte elite på lige fod med vine fra Bordeaux og champagne. Vinmarkerne var nogle af de dyreste i verden, og så begyndte det gradvist at gå ned ad bakke.
Hvad skete der da disse vine begyndte at miste deres prestige og popularitet og på det nærmeste døde ud i 1980'erne ?