Sovs!
Præsenteres af Meyers Madhus
God sovs er omgæret af en vis mystik og ærefrygt. Sovs kan med sin smagsintensitet løfte et måltid til det sublime – og ind i mellem gå gruelig galt. Netop derfor er evnen til at piske en perfekt bearnaise et af de klareste billeder på at kunne sit kram i et køkken – og den skilte af slagsen, indbegrebet af skræk og rædsel. På dette kursus får du en solid indføring i håndværket, så du kan lykkes med dine sovseprojekter.
I centrum på kurset er en række klassiske sovse, der bringer forskellige grundteknikker i spil, og som kan varieres i det uendelige. Vi arbejder både med fondbaserede, opbagte, emulgerede, kolde og varme sovse – og selvfølgelig med den fuldfede og uundgåelige bearnaise. Undervejs får du tips til, hvad du kan gøre hvis noget går galt – fx hvordan du kan samle en skilt sovs igen. Når du har lært det, er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i alle de lækre varianter af klassiske franske saucer som hollandaise, mousseline og sabayonne.
Den grundige tilsmagning med surt, sødt, salt og bittert, og opbygningen af velsmag og smagsfylde med aromatiske ingredienser som friske krydderurter, skallen fra citrusfugter mv. er tillige en vigtig del af disciplinen, og det er det derfor også på kurset.
Til sidst sætter vi os til bordet og spiser. Kokken har tilberedt kød og grøntsager og bagt friskt brød til middagen, så du kan koncentrere dig om sovsene. Til middagen serveres most, øl og vin fra Madhusets kælder.
Bemærk, sovse-pensum varierer med sæsonen og kokkens luner på dagen.
Det får du:
· Indføring i grundteknikker, der er vejen til bedre sovs resten af livet
· Masser af inspiration til dit køkken – du får dagens opskrifter med hjem
· Omsorg fra værtinder og opvasker, så du kan koncentrere dig om gryderne.
· Et overdådigt måltid med god sovs og godt selskab.
HVOR: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N.
HVORNÅR: Mandag den 18. august 2014 fra kl. 17.00 - 22.00.
Adresse: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Læs mere på:
www.meyersmadhus.dk