6 vine kommenteret af ønolog Ander Rohde
Der serveres Kildevand og Brød til smagningen
Dansk skum
Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at der er masser af kalk på Møn, men det er måske ikke alle, der tænker over, at et af landets mest ambitiøse vinprojekter har sat rødderne i kalken med det mål at lave vine i champagne-kvalitet. Vineriet hedder Kalum Winery og vil de næste år forsyne os med skummende vine på Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, ligesom i det forjættede distrikt i Nordfrankrig.
I det hele taget er det nok, med meget få undtagelser, de mousserende vine, der er de mest interessante i Danmark, når man tager et helikopterblik ud over landskabet. Godt hjulpet på vej af det varmere klima, der er opstået her i landet, er det faktisk blevet muligt at fremstille vine i international klasse, mener ønologen Anders Rohde, der har fået ansvaret for vinene på Kalum. Vi har bedt ham om at vælge 3 danske producenter, som han mener har potentialet til at blive til noget stort.