6 vine kommenteret af ønolog Ander Rohde
Der serveres Kildevand og Brød til smagningen
Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen at der er masser af kalk på Møn, men det er måske ikke alle der tænker over at et af landets største og mest ambitiøse vinprojekter har sat rødderne i kalken med det mål at lave vine i champagnekvalitet. Vineriet hedder Kalum Winery og vil de næste år forsyne os med skummende vine på Pinot Noir, Pinot Meunier og Chadonnay, ligesom i det forjættede distrikt i Nordfrankrig.
I det hele taget er det nok, med få undtagelser, de mousserende vine der er de mest interessante i Danmark når man taget et helikopterblik udover landskabet. Godt hjulpet på vej af det varmere klima der er opstået her i landet er det faktisk blevet muligt at fremstille vine i International klasse mener ønolog Anders Rohde, der har fået ansvaret for vinene på Kalum. Vi har bedt ham om at vælge 3 danske producenter som han mener vidner om vores lands vinøse potentiale.