Fermenteringsworkshop #1: Sauerkraut

Præsenteres af Hahnemanns Køkken København

Fermenteringsworkshop #1: Sauerkraut

Kathe Kaczmarzyk bruger sin tid på at undervise i fermentering, og på at eksperimentere med fermenteringens mange processer og muligheder. Hun bor pt i London, men kan findes på farten i en stribe storbyer, hvor hun underviser og taler passioneret om denne kemiske kundskab.

Kathes mål er at give os redskaberne til at omfavne den enorme bakterielle og mikrobielle verden omkring os. Ved at sammenflette historisk viden, skal vi få en forståelse for, hvordan fortiden har bragt os til, hvor vi er i dag. På den måde kan vi bedre forbinde nutidens mad med de uendelige-tilpasset-forandrende-udviklende-opløsende og stadig flydende "madkulturer". Hvordan kan vi skabe en bedre forståelse af os selv, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen, gennem en verden der er meget større end os selv.

Alt i denne verden fermenteres.

Hvad kommer du til at lære på dette kursus?

Hver kultur har også en fermenteringskultur. Før køleteknikken, omdannede folk verden over på hver deres måde råvarer til længst mulig holdbarhed. Gennem diverse preserveringsmetoder har vi tilpasset og inkorporeret fermenteret fødevarer i hverdagen på et utal af forskellige måder. Når det er sagt, så dykker denne workshop mere specifikt ned i sauerkrautens østeuropæiske kultur.

Workshoppen indledes med en diskussion om fermentering generelt, og et nærmere fokus på traditioner og historien bag sauerkraut. Der vil her være smagsprøver på forskellige typer sauerkraut og fermenteret hummus dyppelse.

Efter diskussionen bevæger vi os over til selve processen, at lave sauerkraut. Alle grøntsager, krydderier, køkkenredskaber og foreklæder vil være til rådighed i madlavningen. Alle vil også få udleveret et 850ml husholdningsglas, så man kan tage sin nylavet sauerkraut med hjem

Kurset vil blive undervist på engelsk, og varer mellem 2-3 timer.
Ved ankomst vil vi tilbyde te eller kaffe, vand og nogle snacks.

www.hahnemannskoekken.dk/kurser

Adresse: Hahnemanns Køkken, Sankt Kjelds Plads 14, 2100 København Ø

Læs mere på: www.hahnemannskoekken.dk/kurser
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.