Fleur de Lis - Den Franske Lilje
Præsenteres af Cofoco & Sopexa
Fleur-de-lis, også kendt som den Franske Lilje er en udmærkelse, som tildeles en særlig typisk vin fra et bestemt område i Frankrig, der ved sin kvalitet ved blindsmagning er fundet værdig til udmærkelsen af en gruppe professionelle smagere.
Les Trois Cochons sætter fokus på disse fremragende franske vine i dagene d. 26/9 - 28/9. Til vinmenuen har Les Trois Cochons sammensat en klassisk fransk menu.
Menu
Brut 1. Cru - Brugnon – Champagne
Forretter
Snegle serveret med hvidløg, smør og persille.
Tatar af kalv med chips og krydderurter.
Chevre chaud med gedeost, valnødder og pærer.
2007 Riesling Grand Cru Hengst – Haefferlin - Alsace
Hovedret
Beouf bourginion serveret med bacon, perleløg, svampe, rødvin og kartoffelpuré som tilbehør.
2006 Rasteau Prestige – Ortas – Rhône
Dessert
Karamelliseret Æbletærte.
Crème brûlée.
Vaniljeis med bær og hvid chokolade.
2005 Château Piada – Barsac - Bordeaux
Om den Franske Lilje
Hvert år afholdes en smagning af fransk vin, der ved blindsmagning får point. Bedømmelsen afgør, hvilke vine der kan forsynes med en oblat med den franske lilje, som netop er symbol på udmærkelsen. Begivenheden er skabt og ledes af Det Franske Vinråd, som er en frivillig sammenslutning, dannet i 1972 af danske importører og distributører. Vinrådet har til formål at fremme kendskabet og interessen for fransk vin og spiritus i Danmark.
Hvert medlem af Det Franske Vinråd har mulighed for at præsentere op til 3 vine fra eget sortiment af franske vine. Forud for dette har hvert medlem foretaget en omhyggelig udvælgelse fra sit eget sortiment og denne udvælgelse bliver stadig skarpere. Medlemmerne af Det Franske Vinråd sætter mere og mere fokus på kvaliteten af deres vine.
Det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om at rangordne vinene, men om at give forbrugeren en troværdig vejledning.
Adresse: Værnedamsvej 10, 1019 København V