Folkekøkken på Hotel Saxkjøbing – Gourmandiet
Præsenteres af Hotel Saxkjøbing
EN SLAGTERMESTER KOMMER TIL BYEN!
Slagtermester og ejer af Gourmandiet Peter Steen og køkkenchefen Theis Hansen gæster køkkenet på Hotel Saxkjøbing. På menuen er der – ikke så overraskende – en masse god, dansk økologisk kød.
"Det gode danske kød"
Marvben fra danske økologiske stude
Hertil ristede svampe, blomkålscrudité og timian
Tatar af kød fra danske økologiske stude
Serveret med økologisk æggeblomme, peberrod, kapers, brøndkarse og rugbrød
Økologisk unghaneterrin
med Jambon Crü, pistacie, basilikum, rugbrødscrumble og soltørret tomat
***
Langtidsstegt, økologisk skinke med svær
Hertil gratinerede kartofler i fløde, samt sprød salat af spidskål, med agurk, gulerod og dild
Økologisk højreb på ben af dansk stud
Serveret med estragonsauce og krydderurtekartofler
Salat af æble, granatæbler og orangedressing
***
2 års modnet fastost af fåremælk fra Knuthenlund
på sprød salat, med syltet og grillet persillerod samt hindbærsirup
Gedebrie fra Knuthenlund
med hjemmelavet marmelade, knækbrød og syltede skovbær
Chokoladefondant og vaniljeparfait
med mandler og sprød tuille
Slagtermesteren Peter Steen åbnede Gourmandiet for snart 6 år siden, men har været slagter i over 20. Med Gourmandiet ønsker han at vise folk, at man rent faktisk kan smage, at dyrene har gået ude og haft et godt liv.
Hans arbejde er to gange blevet hædret med Landbrug & Fødevarers Slagterpris. Senest i 2011 for med åbningen af Gourmandiet at have udfordret og rykket forestillingen om hvad en slagterforretning er. Gourmandiet har desuden modtaget Børsens Fødevarepris, og er blevet kåret til Byens Bedste Nye Butik af AOKs læsere.
Vi glæder os til at byde dig og dine gæster velkommen til en hyggelig aften på Hotel Saxkjøbing.
Ønsker du at bestille hotelværelse eller booke et bord?
Kontakt os telefonisk på 5470 4039 eller via mail: kontakt@hotel-saxkjobing.dk
Adresse: Torvet 9 - 4990 Sakskøbing
Læs mere på:
www.gourmandiet.dk/