I hjertet af Frederiksberg Have ligger restaurant Fasangården - en historisk bygning med aner tilbage fra Oehlenschlægers tid. I dag serverer Fasangården casual fine dining med afsæt i sæsonbetonede, lokale råvarer og urter fra egen have.
I køkkenet står køkkenchefen Andreas med en fortid hos den to-stjernede Michelin-restaurant Vollmers i Malmø og souschef Hector, som sammen lader sig inspirere af den nordiske og franske madstil med referencer til andre verdenshjørner.
Til dette års Høstfest får Fasangården råvarer fra det regenerative landbrug Sydkysthaven. Sydkysthaven er en markedshave på Sydsjælland i nærheden af Præstø, som dyrker grøntsager, frugt, urter, bær, spirer og spiselige blomster efter økologiske og regenerative principper på 3.600 kvadratmeter i en gammel økologisk æblelund. Sydkysthaven er et lille hold på tre, der udfører alt arbejdet fra forspiring og udplantning til høst og levering og forsyner lokale samt Københavnske restauranter med frisk økologisk grønt 8 måneder om året. Sydkysthaven har et stærkt ønske om at fremme en lokal madkultur, der sætter smag, personlige relationer og mindre CO2-aftryk i højsædet.
Det praktiske: • Du skal selv medbringe tallerken, bestik og glas. • Vi sørger for både øl- og vinbarer på Alléen. • Du kommer til at sidde ved den restaurant, du køber billet til, så husk at købe billetter til samme restaurant, hvis I gerne vil sidde flere sammen. • Vi mødes fra kl. 17.00, og kl. 18.00 sætter vi os alle til bords. Kl. 21.00 siger vi tak for mad og på gensyn næste år.
I tilfælde af regn ...
Flyttes arrangementet til under Bispeengbuen.
Il Fornaio sørger for håndlavet Primitivo surdejsbrød til bordet, og prisvindende økologisk extra jomfruolivenolie til at dyppe brødet i.
Partnere: Frederiksberg Høstfest er et partnerskab mellem Frederiksberg Kommune og Copenhagen Cooking.
Bemærk at prisen nedenfor er eksklusiv billetgebyr.
Forret
Stracciatella af mozzarella fra Øllingegård, ristet fennikel, aspargesolie, surdejscroutoner og syltede hvide asparges
Hovedret
Dansk makrel fra Fiskerikajen på ’risotto’ af solsikkekerner og sauce puttanesca af danske tomater fra Sydkysthaven med ’nduja fra Troldgaarden
Dessert
Clafoutis med citronverbena-creme chantilly og marinerede danske røde bær fra Sydkysthaven
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 18. – 27. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev