Kom helt ind under skindet på fisken med Masterchef-vinder, Rasmus Fisker, og lær at mestre madlavning med alle de forrygende fisk, der svømmer rundt i farvandet omkring os.
"Jeg elsker fisk! Det er den sidste vilde råvare, vi har tilbage, så lad os invitere den med i køkkenet. Vi må genfinde lidt af håndværket, så fisken igen kan pryde vores tallerkener og behage vores ganer – det er faktisk slet ikke svært"
Således lyder det fra fiske-entusiasten Rasmus Fisker, der så langt tilbage han kan erindre, har været ivrig lystfisker i selskab med sin far og sine to brødre. Han kom for alvor op til overfladen - og ind i sendefladen - i 2021, da han tog sejren i Masterchef. Siden har han formidlet fisk over hele landet, stående på tre ølkasser i Torvehallerne, på havnen i Hvide Sande eller hvor der nu har været brug for en lidenskabelig fiskeforkynder.
I DYBET MED RASMUS
Nu har vi inviteret ham ned i dybet – tre meter under overfladen - i kokkeskolen under Hahnemanns Køkken, hvor han deler ud af sin passion for friskfanget fisk i sæson, det gode – glemte – håndværk, bæredygtighed og kystnært fiskeri med skånsomme redskaber.
FIRE TIMERS FISKESKOLE, DER BERIGER DINE MÅLTIDER RESTEN AF DIT MADLIV
Rasmus har friskfanget fladfisk og rundfisk med, som skal håndteres og klargøres. Vi laver to serveringer; en ceviche og en tilberedt fisk, som vi nyder med sauce og sæsonens kål, rødder og urter. Undervejs skåler vi når tørsten melder sig, og vi skåler igen, når vi nyder maden sammen. Vi får også en god kop kaffe og lidt sødt fra konditoriet ovenpå mens vi hylder fisken!
NÅR DET RINGER UD …
Når det ringer ud efter endt kokkeskole, går du hjem fuld af inspiration og dejlig mad i maven, med ny køkkenviden, opskrifter, en god smag i munden og et smil på læben – måske forstærket af den hvidvin, vi har nydt undervejs.