Havhyldest

Præsenteres af Havhøst, Kødbyens Fiskebar og Maritime Nyttehaver KBH

Sejl med os ud i det blå og oplev de bedste råvarer fra de danske vande i helt uforglemmelige omgivelser på den nyåbnede Ungdomsø. Maritime Nyttehaver KBH, Havhøst og Fiskebaren har sammensat en helt særlig aften på det gamle fort ved indsejlingen til København.

Havhøst har i forvejen et tæt samarbejde med Ungdomsøen om at involvere kommende generationer i bæredygtig anvendelse af havets spiselighed, og foreningen Maritime Nyttehaver KBH barsler med etablering af deres dyrkningsfelt lige ved Øen. Fiskebaren har i mange år bakket op om Havhøsts arbejde og bruger kun de bedste og mest skånsomt fiskede og dyrkede fisk og skaldyr fra det salte hav, der omgiver os. Et bedre makkerskab er svært at forestille sig.

ARRANGEMENTET
Arrangementet starter kl. 17.00 ude på Ungdomsøen og slutter kl. 21.00. Vi starter med en ø-guidet gastronomisk skattejagt i katakomberne og rundt på Øen. Undervejs fortæller medlemmer af Maritime Nyttehaver KBH over delikate havsnacks om den nystiftede forening og ambitionen om at etablere et fælles dyrkningsfelt ved København, hvor medlemmer kan dyrke muslinger og tang. Der vil på dagen være mulighed for at melde sig ind i foreningen.

Med de første spiselige oplevelser vel bag os, sætter vi os til bords og spiser et havmåltid, der henter inspiration fra de danske fjorde, det åbne hav – og de spiselige oplevelser, der knytter sig til vores havne og bynære vande. Undervejs vil der være mulighed for at blive klogere på Havhøst og finde ud af, hvorfor det er så vigtigt, at vi passer godt på havet.

Madbilletten til arrangementet koster 500 kr. Drikkevarer køber man på øen - der vil være et lille, lækkert udvalg af naturlige vine, øl og juice. Transport til øen tilkøbes separat.

TRANSPORT TIL OG FRA ØEN
Vi har aftalt en sær-afgang til og fra Ungdomsøen med Spar Shipping fra Nyhavn. Båden sejler fra Nyhavn kl. 16.30 og koster 200 kr. tur/retur. Sejladsen er på ca. en halv time. Båden sejler retur fra Ungdomsøen kl. 21.00, så man er retur i byen kl. 21.30. Det er også muligt at sejle ud til Øen i eget fartøj - så længe man er klar på Ungdomsøen kl. 17.00, for der starter løjerne. Hvis man vælger denne løsning, så skal vi vide det på forhånd, så vi kan reservere en fortøjringsplads til fartøjet. Kontakt eventkoordinator Jacob Damgaard på jacob@damgaardworks.com, hvis du er interesseret i en sejl selv-løsning.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Havhøst – takket være Velux Fonden, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden.

Adresse: Ungdomsøen (Middelgrundsfortet) ved København

Læs mere på: www.havhøst.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.