Hotel- og restaurantskolen inviterer i samarbejde med Honning ved Katrine Klinken til et seminar om hvad honning er, smagen i honning og honning i maden.
Vi har besøg af en honningsommelier Sarah W. Levis fra London, der giver en honningsmagning med både danske og udenlandske kvalitetshonninger.
Til smagningen får vi mange forskellige smagsoplevelser fra biernes og blomsternes verden.
Honningsmagningen foregår på engelsk, og vi hjælper hinanden med oversættelse af fagudtryk, så alle får det hele med.
TILMELDINGSFRIST 11.november
PROGRAM
Kl.12.00
Let frokost med honning komponeret og lavet af studerende på Hotel- og restaurantskolen
Kl. 12.30
Velkommen ved Nicoline Gundtoft og introduktion til dagen ved Katrine Klinken
Kl. 12.40-13.10
Blomsterne, bierne og honning hænger uløseligt sammen
Ved Charlotte Romlund Hansen, biavler og forfatter til bogen Bipollen på menuen.
Honningbierne er en af de få biarter, som er almindeligt udbredt over hele kloden. De samler nektar i blomsterne, som de laver til honning til vinteren.
Men honning er ikke bare honning, for nektaren i blomsterne er forskellig fra blomst til blomst. Jorden, som blomsterne vokser i, vejrforhold og sæsonen påvirker også honningens smagsprofil og tekstur.
Kl.13.15-14.15
Honningsmagning
Ved Sarah Wydham Lewis, honningsommelier (læs mere om Sarah neden for)
Honningerne bliver præsenteret, og vi smager danske og udenlandske honninger. Desuden vil der være mulighed for at smage bipollen fra forskellige sæsoner.
Kl. 14.15-14.30 Pause
Kl. 14.30-14.50
Honning i maden
Ved Katrine Klinken, kogebogsforfatter og indehaver af specialbutikken Honning.
Honning kan bruges som krydderi, smagsforstærker og ingrediens i det kolde og varme køkken ved Katrine Klinken, kok, kogebogsforfatter og ejer af honningbutikken.
MERE OM OPLÆGENE OG OPLÆGSHOLDERNE
Blomsterne, bierne og honning hænger uløseligt sammen
På dinosaurernes tid var naturen grøn uden blomster. Men det var også på det tidspunkt, at de første blomster udvikledes og bierne udvikledes med dem, for at blomsterne kunne bestøves.
Honningbierne er en af de få biarter, der samler nektar i blomsterne og gemmer som honning til vinteren og er almindeligt udbredt over hele kloden.
Honning er derfor et naturprodukt som alle andre spiselige råvarer, ligesom honningbier holdes som husdyr i bistader, for at få nemmere adgang til at høste honningen.
Men honning er ikke bare honning, for nektaren i blomsterne er forskellig fra blomst til blomst. Jorden, som blomsterne vikser i, vejrforhold og sæsonen påvirker også honningens smagsprofil og tekstur (fast/flydende/krystaller/tiksotropi).
Bio Notes about Sarah
A professional Honey Sommelier, Sarah Wyndham Lewis is co-founder, with her husband Dale Gibson, of the award-winning sustainable beekeeping practice, Bermondsey Street Bees.
She works with chefs, bartenders, and artisan honey producers all over the world and speaks and writes widely in the media, examining different aspects of honey.
Sarah is also a judge in several international food & drink awards and author of the bestselling book “Planting for Honeybees”. She has also done tastings for Slow Food UK and Slow Food International.
Her new book “The Wild Bee Handbook” will be published next spring.
Insta: @honeysommelierlondon@plantingforhoneybees
Honning i maden
Honning kan bruges som krydderi, smagsforstærker og ingrediens i det kolde og varme køkken. Vi kan finde inspiration i de klassiske verdenskøkkener men også i moderne måder at lave mad på. Honning, bipollen og bivoks er alle råvarer, der kan bruges i mange sammenhænge - det er så lækkert!
Besøg også @honning_katrineklinken @KatrineKlinken og www.honningklinken.dk