Kaffe, kage og talk: Måltidets styrke i sociale fællesskaber

Præsenteres af Højskole uden mure

Hvorfor fungerer maden så godt som motor til at skabe fællesskaber for unge, der leder efter et nyt ståsted og en ny vej i livet?

På Madens Folkemøde byder eleverne fra Højskole uden Mure indenfor til kaffe, hjemmelavet lagkage og en snak om, hvordan de oplever at være en del af et forpligtende fællesskab, der er bygget op om maden og måltiderne. Vi taler vi med de unge om, hvilke elementer der har betydning, når det handler om at skabe de bedste rammer for fællesskab, personlig udvikling og relationsdannelse, og vi ser på perspektiverne og mulighederne i at arbejde med mangfoldighed og rummelighed på social- og beskæftigelsesområdet.

Der serveres kaffe og kage til arrangementet, og der er et begrænset antal pladser. Pris for kaffe og kage er 40 kr. 

Om Højskole uden Mure:
’Højskole uden Mure’ er et ilbud for unge i alderen 15-25 år, som har fællesskab, livsmestring og mad i fokus. Målet er at styrke den enkeltes personlige udvikling og kompetencer, skabe nye relationer i et forpligtende fællesskab og forberede den unge til uddannelse eller beskæftigelse. ’Højskole Uden Mure’ er et partnerskab mellem Meyers Madhus, Professionshøjskolen Absalon, AS3 og Hotel- og Restaurantskolen.

Det overordnede mål med projektet er at skabe en nytænkende struktur for arbejdet med udvikling af udsatte unges livsmestring, som bygger på praksisbaseret læring. Projektet løber over fire år og er støttet af Bikubenfonden.

 En del af Madens Folkemøde

Aktiviteten er en del af Madens Folkemøde – et fagligt, folkeligt og politisk arrangement, der foregår på Engestofte Gods på Lolland.

Over 2 dage mødes vi og udveksler holdninger, viden og madglæde. Målet er blive klogere både på maden, os selv og hinanden.

Madens Folkemøde foregår den 24. og 25. september 2021.

Følg Madens Folkemøde her:

Facebook 
Nyhedsbrev
Hjemmeside

fredag 24. sep. 2021 kl. 15:30 - 16:30
á 40,00 kr.