Den kan tilberedes på et væld af velsmagende måder; som mos, stegt, friteret, skum, kogt, sød, blancheret og listen fortsætter. Med så mange tilberedelsesmetoder er det selvfølgelig kartoflen, vi taler om.
Køkkenet på Bispebjerg Hospital er mestre i at lave velsmagende og sunde retter hver dag, og kartofler indgår ofte i forskellige afskygninger.
I år vil køkkenets dygtige personale endnu engang under Copenhagen Cooking overraske gæsterne med lækre og økologiske retter. Denne gang med udgangspunkt i kartoflen og andre grøntsager.
Inden gæsterne sætter sig til det flot dækkede bord i det smukke og historiske køkken, bliver de budt velkomne i hospitalets sociale blomsterhave. Her får de en kartoffelsnack og et glas sparkling te, mens kartoffelavler Peter Mejnertsen, fra Mejnerts Grønt fortæller om sin økologiske kartoffelavl ved Lammefjorden.
Gæsterne får efterfølgende mulighed for at købe en pose af Peters lækre kartofler med hjem.
I tilfælde af regn ...
Første del afholdes udendørs, og middagen indendørs. Skulle vejrguderne være imod os, vil hele arrangementet være indendørs.
Kartofler i fokus
Årets hovednavn på Copenhagen Cooking 2023 er kartoflen og derfor får den under overskriften Kartoffelkram en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.
Kartoflen er nemlig fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima - og så vokser den overalt i vores jord. Se alle madevents med kartoflen i fokus her og køb årets kartoffelplakat af Pine Cone Project her.
Kartoffelkram er støttet af Kartoffelafgiftsfonden.
Bemærk at prisen nedenfor er er eksklusiv billetgebyr.
Snacks
Fuglerede (Kartoffelchips) med røget torskerogn og urter
Kogt kartoffel med creme fraiche 48 % med rogn
Gnocchi med bechamel
Forret
Kartoffel-porresuppe
Kartoffelkroket med porre sifon, friteret porre og vegansk bacon
Hovedret
Farseret kystfanget fisk
Fyldt kartoffel, små kogte kartofler med fermenteret hvidløgspure, mini tærte med ærter, kartoffelskum og brunet smør blanquette
Dessert
Kartoffelfromage
Bund på kartoffelkage, kartoffel is, Coral, æblepuré, marinerede æbler, bagt marcipan
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 18. – 27. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev