Madhistorisk middag: Hvad kan vi lære af rationeringstiden?

Præsenteres af Kogebogeriet ApS

Vi skruer tiden 80 år tilbage og udforsker, hvad vi kan lære af besættelsestidens varemangel og rationering i en moderne verden, hvor vi skal spare på kødet, bruge naturen og gentænke aftensmaden for at sikre en bæredygtig fremtid.

Erstatningskaffe og kødløs tirsdag var hverdag for danskerne under besættelsen, og nu kan du få mulighed for at sætte tænderne i en menu, der smager af 1940'erne.

Historiker Dorthe Chakravarty, som er aktuel med bogen “Husmor i en rationeringstid” tager os med på en madhistorisk tur til de fem år, hvor rationering og varemangel satte præg på kosten, og husmødrene måtte spare på kødet, bruge flere grøntsager og benytte alt spiseligt i naturen. Læger, ernæringseksperter og kogebogsskribenter stod klar med råd om det gode og sunde liv i en krisetid, og der blev talt og skrevet om vegetarisme, biodynamisk landbrug og madspild.

Menu:
Labskovs
Æblekage m. rugbrødsknas og Richs kaffe

Billetter:
Foredrag + mad: 150 kr
Foredrag + mad + bog: 370 kr

I forsalg koster bogen 220 kroner, og den kan selvfølgelig også købes på aftenen, hvor prisen er 260 kr.


Adresse: Guldbergsgade 10

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.