Meyers Bageskole: Brød med surdej og urhvede
Præsenteres af Meyers Madhus
På dette kursus tæmmer vi de mest interessante, aromatiske meltyper, vi går i dybden med surdej, og vi bager en række forrygende brød med de såkaldte ’nye-gamle’ korntyper. Kurset er oplagt for dig, der har været på vores vol 1 bagekursus, men det kræver ikke specifikke forudsætninger at være med.
Du skal:
Arbejde med urhvede og rugsorter, der hver for sig stiller specielle krav til dejføringen og giver stor smag til dit brød. Arbejde med surdej af forskellige typer og indvies i teknikker til at styre og vedligeholde din surdej. Vi bager Grantoftegårdbrød, som er et af Meyers signatur-brød; et håndæltet brød hævet alene på surdej, som bages i gryde og får en unikt sprød skorpe og en saftig krumme med store, flotte lufthuller. Vi bager 100% fuldkornsbrød med forskellige hvedesorter som dalarhvede, purpurhvede, spelt og emmer, samt rugbrød hævet kun på surdej og bagt med svejderug. Hvert brød, vi bager, stiller sine særlige krav til æltning, hævning, brødformning og bagning, som vi grundigt forklarer og guider dig igennem. På kurset har vi generelt fokus på, hvordan du kan variere brødene, både hvad angår ingredienser og teknikker. Du lærer bl.a. at bage i både metal- og træforme, at bruge hævekurve mv.
Du får:
• Smagsprøver med hjem på alt det brød, vi laver.
• Kaffe/te og Meyers æblemost dagen igennem.
• Let anretning med charcuteri og Meyers Relish, samt alt det gode bagværk naturligvis.
• Surdej med hjem, så teknikkerne kan luftes og måske forbedres i dit eget køkken.
• Dej til næste dags morgenbrød, så du kan fornøje familien.
HVOR: Meyers Madhus, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N.
HVORNÅR: Søndag den 16. november 2014 fra kl. 10.30 - 16.00.N
Adresse: Nørrebrogade 52C, 2200 København N
Læs mere på:
www.meyersmadhus.dk