ØsterGRO | Urban farming on a rooftop
Præsenteres af Hahnemanns Køkken København
Mandag | 28. maj | kl. 19:00
I de sidste par måneder har vi haft flere internationale gæster til Food & Talk. Nu er det tid til de lokale helte. Derfor: mød os til en Food&Talk med Livia! Hun er en af medstifterne af ØsterGRO, som er et bylandbrug beliggende på taget af Københavns ældste hus for bilauktioner, Nellemannhuset - lige ved siden af Hahnemanns Køkken.
Om ØsterGRO
ØsterGRO er grundlagt i 2014 af tre unge og energiske københavnere med passion for lokal økologisk mad og engagerende bynatur. Genoplivningen af den tomme tagterrasse blev sponsoreret af den private bygningsejer, Nellemann Holding. ØsterGRO blev del af Klimakvarter og Københavns Kommunes bestræbelser på klimatilpasning af byen, blandt andet ved brug af regnvand som ressource i byens landskab. Med støtte fra lokale og nationale fonde blev 110 tons jord hejst op på bygningens tag. Dermed skabtes grundlaget for en have, som i mellemtiden - takket være hjælp fra naboer, lokale medlemmer, frivillige og et lille team med nu 10 ansatte - er vokset til et grosted for grøntsager, bier, høns, kaniner, kompost og et drivhus, der rummer planter, workshop og restauranten Gro Spiseri.
Om Livia Urban Swart Haaland
Livia er overgartner for dette nu 600m2 store økologiske landbrugsprojekt midt i København, hvor hun giver workshops om dyrkning og plantning. De er for alle aldersgrupper og afholdes regelmæssigt. Det var som arkitektstuderende, at Livia opdagede det urbane landbrug og sin egen passion for at dyrke grøntsager. Hun besluttede derfor at forfølge en karriere som gartner. Det førte hende fra en køkkenhave i Ballerup med vennerne til praktik i en måned på Brooklyn Grange i New York, som er verdens største taglandbrug. Derefter startede hun ØsterGRO med Sofie og Kristian. Vi er meget glade for, at Livia vil være med i Food & Talk og fortælle, hvordan det hele startede, og hvilken betydning det urbane landbrug kan få for en bedre fremtid.
Hvad handler aftenen om
Formålet med Food & Talk er at vi alle bliver informeret, inspireret og forbundet. Så der vil, som altid, blive en lille pause mellem præsentation og spørgsmål-og-svar, hvor Hahnemanns Køkken serverer suppe lavet af sæsonens økologiske grøntsager produceret af gode lokale landmænd samt brød. Døre åbner kl. 18:30. Du kan købe en drink eller kaffe i vores bar, mens du venter. Livias præsentation begynder kl. 19:00. Pris inklusive mad serveret i pausen: 150,- kr.
https://www.hahnemannskoekken.dk/begivenheder/
Adresse: Hahnemanns Køkken, Sankt Kjelds Palds 14, 2100 København
Læs mere på:
https://www.hahnemannskoekken.dk/begivenheder/