I løbet af høsten vil København igen huse seminarer ledet af Thomas Ilkjær og Christian Thorsholt Jacobsen om den Piemontesiske vinkultur
Programmet for 2021 indeholder fire seminarer med smagninger af piemontesiske vine på den anerkendte brancheskole Hotel – og Restaurantskolen i København. Seminarerne holdes af Thomas Ilkjær, ansvarlig for Piemonte Wine School i Danmark, leder af Vinakademiet og dets sommelieruddannelse, og redaktør af den mest omfattende bog om italiensk vin i Norden, og af sommelier, restaurantchef og underviser på Vinakademiet Christian Thorsholt Jacobsen.
PROGRAM:
10. november 2021 - 17.30/19.00
Nebbiolo fra Langhe møder Alto Piemonte
I dag er nebbiolovinene fra Langhe med Barolo og Barbaresco i spidsen verdensberømte, men historisk var nebbiolovinene fra Alto Piemonte mindst ligeså værdsatte. Nu er de for alvor på vej tilbage og i denne lektion skal vi smage de to områder op mod hinanden og sammenligne stil og kvalitet.
PRIS: 350 DKK
Vinproducenter: Malvirà, Sara Vezza, Mauro Molino, Bava Winery, Massimo Clerico, Produttori di Carema, Giancarlo Travaglini
25. november 2021 - 17.30/19.00
Barolos subzoner
Intet andet sted i Italien har der historisk været samme fokus på enkeltmarker og subzoner som i Barolo, hvor Cru-vinene i årtier har været øverst på dagsordenen. I denne lektion smager vi eksempler på de forskellige Barolo-terroirs og diskuterer hvad de mere eller mindre markante forskelle skyldes.
PRIS: 450 DKK
Vinproducenter: Aurelio Settimo, Marchesi Di Barolo, Luigi Vico, Figli Luigi Oddero, Franco Conterno, G.D.Vajra, Giovanni Manzone, Mauro Veglio
1. december 2021 - 17.30/19.00
Indfødte druesorter og skjulte skatte fra Piemonte
Hinsides de kendte nebbiolo- og barberavine gemmer Piemonte på en sand skat af indfødte druesorter og sjældne vine med stor personlighed. Der er hvidvine med lagringspotentiale, unikke rødvine og søde specialiteter. I denne lektion kommer vi rundt om det meste.
PRIS: 300 DKK
Vinproducenter: Malvirà, Giovanni Manzone, Cantine Volpi, Sordo, Bava Winery, Scarpa Wine, Sassaia.
8. december 2021 - 17.30/19.00
Derthona & Monleale: Colli Tortonesis rød- og hvidvine
Colli Tortonesi er måske mindre kendt end andre områder, men i denne lektion vil vi opdage, at der her bydes på barberavine, der sagtens kan matche Alba og Asti, samt personlige, komplekse og langtlevende hvidvine på den genopdagede, lokale sort timorasso, en af Piemontes mange hemmeligheder.
PRIS: 300 DKK
Vinproducenter: Cascina Giambolino, Francesco Iandolo, Vigneti Boveri Giacomo, Mariotto Claudio, Ezio Poggio, Vignaioli Battegazzore, Luca Canevaro, Vigneti Repetto, Cantina di Tortona.