SALon om JORD og Terroir: Kokumi og løg

Præsenteres af NatMad - Naturvidenskab & Mad

NatMad - Naturvidenskab & Mad
SALON: Terroir: Kokumi og løg 

Tirsdag den 10. oktober 2023 kl. 16:30-18:00

Kom med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores dyrkning af råvarer og dens betydning for smagen. Vores gæster til denne salon er hortonom, plante-ekspert og fagjournalist, Louise Windfeldt og landmand og ejer af Godis Grønt, Fredrik Sahlin. 

Denne salon fra NatMad – Naturvidenskab & Mad handler om terroir, og hvordan jordbunden for de råvarer, vi vælger, har betydning for smagen af vores mad. Vi vil dykke ned i råvaren løg og undersøger, hvilke forhold og sorter der har betydning for løgets smag. Vi skal også lære om smagen kokumi og dens indflydelse på smag. 

Louise Windfeldt og Fredrik Sahlin er eksperter på begrebet terroir. De ved en masse om, hvordan en fødevare kan smage af et sted. Dertil skal vi blive klogere på løg, og hvordan de forskellige sorter og typer af løg skaber mulighed for en helt smagspalette på mark og på tallerken. Vores vært Louise Brønnum bidrager også med teori om smagen kokumi, og hvordan vi finder den hos løg. Sidst, men ikke mindst skal vi have tips til, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.

Kort om NatMad – Naturvidenskab & Mad

NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikles der undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/    

Salonen er målrettet lærere og lærerstuderende. Men alle madnørder er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live tirsdag den 10. oktober 2023 fra kl. 16.40.

GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet. Du siger også "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com.

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST Studio og støttet af Novo Nordisk

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/



Adresse: Hos Kost Studio, Amalievej 20, Baghuset, 1. sal, 1875 Frederiksberg

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.