SALON om LUFT og Kemiske hævemidler

Præsenteres af NatMad - Naturvidenskab & Mad

NatMad - Naturvidenskab & Mad
SALON: Kemiske hævemidler: luftudvikling og konsistens

Mandag den 8. maj 2023 kl. 16:30-18:00

Kom med, og lær, smag, og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med professor i ingrediens- og mejeriteknologi ved Københavns Universitet, Leif Skibsted og konditor og projektleder på Hotel- og restaurantskolen, Lene Vietz. 

Denne salon fra NatMad - Naturvidenskab & Mad handler om luft og mere specifikt om kemiske hævemidler, og hvordan disse bliver brugt til at skabe luft og konsistens i blandt andet vores bagværk. 

Leif skal fortælle om kemiske hævemidler og hæveprocesser, hvor luftudvikling spiller en afgørende rolle. Vi skal høre om, hvilke faktorer der påvirker luftudviklingen i vores madlavning med kemiske hævemidler. Lene vil supplere og fortælle om hendes erfaringer med kemiske hævemidler som konditor, samt hvornår hun anvender hvilke typer, og hvordan disse elementer påvirker konsistensen og ikke mindst smagen. Sidst, men ikke mindst skal vi blive klogere på, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet. 

NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere på valgfagsniveau i madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/     

Salonen er målrettet lærere og lærerstuderende. Men alle madnørder er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live mandag den 8. maj 2023 kl. 16.40.

GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding, automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet efterfølgende. Ved denne tilmelding siger du samtidig automatisk "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com 

NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk.

OBS: NatMads saloner bliver fremadrettet afholdt på adressen Amalievej 20 Baghuset 1. sal, 1875 Frederiksberg, da KOST har flyttet kontor. 



Adresse: Hos KOST, Amalievej 20 Baghuset 1. sal, 1875 Frederiksberg

Læs mere på: https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.