NatMad - Naturvidenskab & Mad
SALON: Hydrokolloider holder maden i form og giver vand konsistens
Mandag den 14. november 2022 kl. 16.30-18.00.
Kom med, og lær, smag og bliv klogere på emner inden for naturvidenskabelige begreber i vores madlavning sammen med gastrofysiker, professor og forfatter Ole G. Mouritsen og dronningen af budding, madskribent og kogebogsforfatter Marie Holm.
Denne salon fra NatMad - Naturvidenskab & Mad handler om hydrokolloider, som er store kulhydrat- eller proteinmolekylers evne til at binde vand. Hydrokolloiderne fastholder vandet, så det ikke længere kan bevæge sig frit. Sådan kan vi ændre på madens struktur, så den bliver tykkere og fastere. Du har måske selv oplevet det, når du har lavet syltetøj, vaniljecreme eller citronfromage.
Vi har inviteret Ole G. Mouritsen med til vores salon for at gøre os klogere på, hvad hydrokolloider er, og hvad der sker med madens konsistens, når vi tilsætter hydrokolloider. Marie Holm vil supplere og fortælle om, hvordan hun anvender hydrokolloider, når hun laver budding og hvilken betydning det har for buddingens konsistens og mundfølelse. Sidst, men ikke mindst skal vi blive klogere på, hvordan vi kan bruge denne viden og erfaring i skolekøkkenet.
NatMad - Naturvidenskab & Mad har til formål at fremme naturvidenskaben i madkundskab ved at holde saloner om gastrofysiske elementer i madlavningen. Til emnerne udvikler vi undervisningsmateriale, som lærere i både madkundskab og STEM-fag har mulighed for at hente på https://smagensdag.dk/natmad-naturvidenskab-mad/
Salonen er målrettet Lærere og lærerstuderende, men alle madnørder er velkomne til salonen, der også vil blive streamet live mandag den 14. november 2022 kl. 16.45.
GDPR: Oplægsholderne på salonen bliver filmet, og vi tager billeder undervejs. Derfor gør vi opmærksom på, at du ved denne tilmelding, automatisk siger “ja” til, at NatMad må bruge billederne, når vi fortæller om emnet efterfølgende. Ved denne tilmeldig siger du samtidig automatisk "ja" til, at NatMad må sende dig information om fremtidige saloner. Hvis ikke du ønsker at være med på billederne eller ikke vil modtage information om fremtidige saloner, så skriv gerne dette direkte til os på Info@kostkbh.com.
NatMad er udviklet af Smagens Dag & KOST ApS og støttet af Novo Nordisk Fonden.