School Meals as a food systems change maker – a north south dialogue

Præsenteres af Københavns Universitet

Lige siden FN's topmøde om fødevaresystemer i 2021 har handling blandt unge og i skolen været en af de mest debatterede og omtalte muligheder, når det gælder omlægning af fødevaresystemer. Men hvad kan landene i det globale nord og syd lære af hinanden? 

Brasilien har en lang tradition for skolemad i form af PNAE (Programa Nacional de Alimentação Escolar) og står i øjeblikket sammen med Frankrig og Finland i spidsen for den højt profilerede internationale skolemadskoalition. Danmark er på den anden side anderledes og har ingen tradition for offentlig involvering. Men støtten til skolemad fra en bred vifte af interessenter er historisk høj. 

Derudover har Danmark en lang tradition for at udvikle nye typer af pædagogiske og undervisningsmæssige interventioner og programmer for bæredygtigt fødevareforbrug. I denne debat vil vi diskutere, hvordan madservice kan gå hånd i hånd med aktiv læring. 

 Vi vil se på haveaktiviteter og nogle af gennembruddene i de danske madskoler og SESAM-konceptet. Vi vil også diskutere, hvordan skolemad kan gavne lokale fødevaresystemer og fremme kvinders deltagelse i lokale fødevaresystemers økonomi. Og endelig vil vi diskutere, hvordan Danmark og Brasilien kan drage fordel af at arbejde sammen om innovative tilgange til mad i skolen i det 21. århundrede.

Panelet

Alessandra Pereira. Alessandra er professor i ernæring ved Federal University of Rio de Janeiro, og hendes forskning handler om mad i skolen.

Betina Lauritsen. Betina er grundlægger af Cozinha da Malou og koordinator for skolehaver. Hun har indgående kendskab til det brasilianske skolemadsystem.

Andreas Hansen. Andreas er direktør i World Food Program og er involveret i arbejdet i International School Meal Coalition.

Camila Silva Leão d'Araujo Olsen, Camila er rådgiver på Brasiliens ambassade i København og følger nøje med i det brasilianske skolemadsystem.

Bent Egberg Mikkelsen. Bent er professor i Urban Food Systems Transformation ved Københavns Universitet og forsker i mad i skolen. Han vil moderere samtalen.



Adresse: Flæsketorvet, 1711 København V

Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig.

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

Eventet er en del af det åbne sceneprogram på festivalpladsen, hvor det er gratis at deltage. Billet er ikke nødvendig. 

The event is part of the open stage programme at the festival site, which is free to attend. No ticket is required.