Japansk mad er kendt og elsket over hele verden. Især sushi, som nok er det, flest danskere forbinder med det japanske køkken. De senere år er der også poppet ramen- restauranter op i flere og flere større byer både herhjemme og iudlandet. Men japansk mad er meget mere end det. Faktisk er japansk madkultur så særlig, at den af UNESCO er udpeget som immateriel verdenskulturarv.
Maden i Japan er ofte baseret på lokale, sæsonaktuelle råvarer kombineret med stærke madtraditioner og stolthåndværk.
Til dette arrangement skal vi sammen smage en lille bid (okay, flere) af det, Japan byder på som kulinarisk rejsemål samt lære lidt omhvad japansk madkultur er.
I København kan du få en lille forsmag: et måltid, hvor
æstetikken er i højsæde. Vi mødes over en brunch inspireret af en klassisk japansk morgenmad med ris, suppe, fisk, grøntsager mm. Her får dusamtidig en introduktion til den traditionelle og moderne japanske madkultur.
Herefter skal vi have japansk te med sødt i MUJI Tea House, der i moderne rammer forener traditioner og innovation.
Herfra går vi videre til en izakaya, der er en japansk bar med
mad. Katrine vil fortælle om japansk drikkekultur og der vil blive serveret japansk sake med en snack. Vi går cirka 2,5 km i roligt
tempo (med stop på vejen).
Katrine Klinken er kok, kogebogs-
forfatter, mad- og rejseskribent,
underviser,
maddebattør og foredragsholder.
Hun er bl.a.
medforfatter på Turen går til Japan
fra Politikens Forlag.
PRIS: 650 kr. inkl. brunch (m. kaffe/te), japansk te & kage, to glas sake med snack og oplæg og guide på hele turen