Svampejagt Kongsøre Oddsherred

Præsenteres af Sanketure.dk

Det er muligt at finde spiselig vild mad i naturen og på denne tur fokuserer vi på spiselige svampe!

Dette er en skøn tur for begynder og let øvet niveau for svampe. Vi vil kigge efter en variation af rørhatte, kantareller, samt skørhatte, mælkehatte, løghatte og hvad vi ellers finder som er forholdsvis gængse svampe.

Børn op til 5 år er gratis, maks to børn per betalende voksen. 

Vi vil i Kongsøre Skov gå en tur rundt i skoven, hegnet og forhåbentlig finde et udvalg af svampe vi sammen kan identificere og få gode tilberednings fif ud over den klassiske svampetoast. Thomas har mange års erfaring som kok, samt i det vilde køkken og vi har lavet utallige opskrifter med svampe, samt fundet kreative metoder til at bevare svampene til senere brug.

Thomas Askov og Nina Christensen vil guide jer rundt i naturen og se hvad vi finder af spiseligt vild mad. Thomas er uddannet kok med mange års erfaring med sanket mad og deler glædeligt ud af tilberednings fif til slut. De er begge vild mad eksperter og leverer til restauranter i København.

Vi vil gå en tur rundt i skoven, hegnet og forhåbentlig finde et udvalg af svampe vi sammen kan identificere og få gode tilberednings fif ud over den klassiske svampetoast. Thomas har mange års erfaring som kok, samt i det vilde køkken og vi har lavet utallige opskrifter med svampe, samt fundet kreative metoder til at bevare svampene til senere brug.

Vi hjælper dig med at finde, genkende, smage på dem og få fif med hjem til hvordan du kan bruge dem i køkkenet. Det er ikke en avanceret svampetur, men en god start tur hvis man vil bevæge sig ud i svampeuniverset. Vi vil også tage de spiselige planter undervejs, så der er ingen der går tomhændet hjem, hvis svampene skulle gemme sig fra os.

Vi kan ikke garantere planter og svampe, da naturen jo er lunefuld og dyrene også nyder naturens spisekammer, men mon ikke vi finder nok til et måltid som du kan nyde at lege videre med i køkkenet og virkelig få smagt på den vilde natur.

Vi har fokus på det gastronomiske aspekt på vores sanketure og går op i at gøre måltidet vildt og altid velsmagende, så vores ture fokusere på det spiselige aspekt og vores erfaringer med hvordan vi tilbereder det og får noget lækkert ud af den vilde mad.

Turen bliver afholdt i Sandskredet, Kongsøre i Odsherred. Nærmeste adresse er Sandskredsvej, 4500 Nykøbing Sjælland. Men følg dette google link for en mere præcis lokation https://goo.gl/maps/w4BSYrz5WEk7oQxy8

Børn kan ikke deltage på turen uden en voksen.

Vi ser frem til at dele naturens vilde mad!Adresse: parkeringspladsen i Kongsøre Skov for enden af Sandskredvej, tæt på stranden

Læs mere på: sanketure.dk/
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.