Til middag hos Jan Hurtigkarl på Bornholm

Præsenteres af Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen & Erwin Lauterbach

Fra juni til november, ledsager Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen og Erwin Lauterbach hinanden i køkkenet, når de inviterer til en perlerække af middage på 3 forskellige destinationer i Danmark. Kom med til tre enestående oplevelser med nogle af de helt store navne indenfor dansk gastronomi.

Jan Hurtigkarl åbner sommeren med det første værtskab, under Folkemødet på Bornholm, når han inviterer på en uformel og afslappet langbordsmiddag til 12 personer i sit private hjem. Her kan gæsterne glæde sig til en middag med frilandsgrøntsager fra marken ved Allinge, skovsvampe fra Almindingen, lam fra Hammershus, oste fra Lykkelund Gedemejeri og urter sanket i landskabet.

Der serveres en 6-retters menu, appetizers, velkomstchampagne, vinmenu og kaffe.

 

Aftenens menu

Appetizers

  • Brisling fra Dueodde i sprød dej og peberrod creme - JH
  • Nælde og røget sild - EL
  • Ærtepure med knuste rå ærter og kærnemælksbrus - EL
  • Krustade med krabbesalat selleri, æble, bornholmer gin - HBT
  • Kold consommé double med pesto af bornholmer urter - HBT
  • Østers, rulle med agurk, purløg, rød Perilla og østers mayo - JH

Menuen

  • Varmt røget laks i Dashi, rød peberfrugt, is-agurker og salat af blæretang - JH
  • Asparges i egen fond med cayenne og smør - EL
  • Rødtunge filet farseret med jomfruhummer beurre blanc og ramsløgs olie - JH
  • Ryg af Vesterhaves torsk i sprøde rejer og bisque - HBT
  • Løgvariation og spidskål med Bornholmsk lam med Sprødt - EL
  • Tæt persillesky og stampede kartofler rørt med gedefrisk ost fra Lykkelund - EL
  • Tempereret salat med vilde urter og svampe i let spicy creme fast fåreost - EL


Pre desserter

  • Creme caramel og hindbær fra haven - HBT
  • Hvid chokolade parfait, fragilite og skovjordbær - JH


Desserter

  • Iset rabarber med vanilje og toppet med smag af hyldeblomst - EL
  • “Citronmåne over Listed” med pistaciestjerner - HBT

 

 
I hver deres hjemstavn tager de gastronomiske venner opgaven som køkkenchef og værtskabet på sig, mens de får selskab af de to øvrige kompagnoner bag gryderne. Hver køkkenchef præsenterer en 6-retters menu med appetizers og drikke, der vil variere i takt med årstiden, landskabet og omgivelserne. Menuerne tager afsæt i årstidens og egnens råvarer, og vil afspejle den fælles passion for lokale råvarer og grøntsager. Kort sagt: en homage til den gode smag, og det gode venskab.

 



Adresse: Listed, 3740 Svaneke

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.