Urban Oyster Safari
Præsenteres af Food Organisation of Denmark og Konvers
Glid gennem København på cykel og smag, når forskellige af byens køkkener laver østers - en udforskning af østers i byen.
Danmark er ved at blive et østersland. Ikke bare kommer verdens bedste østers fra Danmark, men østers er krøbet op i Vadehavet, hvor alle nu kan gå ud og samle dem op. I Limfjorden er den sidste store originale europæiske bestand grundlaget for, at man stadig kan få verdens bedste østers, som er mere kød- og smagfulde end europæiske østers. De kolde have omkring Danmark gør, at de små bløddyr bliver meget mere intense i smagen.
Sammen med andre madinteresserede cykler du rundt til fire forskellige restauranter for at smage på, hvordan østers kan meget mere end blot at stå på kolde buffeter.
Vi starter arrangementet på Galerie Mikael Andersen, hvor der bliver givet praktiske informationer for dagen, og der vil blive serveret lidt grundliggende viden om østers i Danmark. Kasper Fogh, der er tidligere madanmelder og nu madskribent for Euroman, fortæller lidt om dyrene, og om hvordan Danmark er ved at blive et østersland.
Østerssafarien går først til Nørrebro, hvor der på Oysters & Grill vil blive serveret friterede franske østers med rapsoliemayonnaise, karse og sprødt blegselleri. Derefter går turen til AOC, der byder på østers serveret med æggeblomme og æggeskal samt østers med agurk og tang. Næste stop er Tire Bouchon, hvor der bliver serveret østers på fransk manér med hvidløg og pastis. Vi slutter turen på l´Alsace, hvor vi selvfølgelig skal have traditionel østers med Toast Melba, citron og vinaigrette.
Adresse: Bredgade 63 1260 København K
Læs mere på:
oysterweek.dk/