Urtetur i Svendborg

Præsenteres af Wildfooding

Urtetur med Wildfooding

Vil du også lære at bruge det vilde i dit køkken? Kom med på gastrosanketur!
I forbindelse med https://kulinarisksydfyn.dk/ kan du komme på en bynær urtetur, hvor vi skal se på hvad der findes i park, langs strand, i krat og grøften. Vi plukker af det der er fremme, men også ser hvad der er derude - som vil komme frem senere på året eller har været. Lær om hvad der kan spises, så du selv kan gå ud og plukke og få ideer til hvordan de kan bruges i dit køkken, hvordan det kan gemmes, fermenteres og syltes.
Vi går i ca 1,5 time og bevæger os næppe særligt langt omkring.

Mødested:
Foran hovedindgangen til Hotel Christiansminde. Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg

Klæd dig på efter vejret og tag fornuftigt fodtøj på – men gummistøvler burde ikke være nødvendigt?

Thomas Laursen blev først kendt i det danske land som Nomas myremand, men har siden slået sit navn fast som professionel urtesamler. Thomas kender Danmarks natur som sin egen bukselomme og driver virksomheden Wildfooding, hvorfra han leverer vilde urter til de danske toprestauranter som Geranium, Noma, Amass, Mielcke og Hurtigkarl m.fl. Thomas' hjerte banker for formidling af den vilde natur. Når han ikke selv bevæger sig rundt ude i naturen, deltager han i alle tænkelige projekter omkring mad og udfører konsulentopgaver og indgår i samarbejder med mange forskellige fødevareproducenter, restauranter, organisationer mfl. Thomas Laursen er også scenevant i medierne. I en periode var han kok på morgen-tv, ligesom han har medvirket i programmet 'Gourmet i Vildmarken' på DR2 samt DRs programserie 'Smagen af Danmark', hvor han sammen med Master Fatman rejser rundt i landet og undersøger den vilde og den dyrkede smag i Danmark. Thomas har også i 2018 og igen i foråret 2019 lavet programmet Grønthøstermetoden på Radio 24/7, hvor lytteren tages med ud på sanketur.

Thomas udgav i 2017 bogen Vild – Naturen ind i køkkenet, og opfølgeren Vild mad i køkkenet udkom i april i år – begge udgivet på Politikens forlag. Efter turen har du mulighed for at købe Thomas to bøger til en særlig pris.

Adresse: Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg

Læs mere på: www.wildfooding.dk
Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.