Yaffa inviterer med jævne mellemrum en gæstekok forbi for at vores kokke kan lærer noget nyt og for at give vores gæster en anderledes oplevelse.
Den 9. December 2021 får vi besøg af Israel Karasik. Israel er født og opvokset i USA som efterkommer af Ashkenaziske jøder fra Østrig, Polen og Ukraine. Det betyder at Israel er opvokset med inspirationer fra hele verden i køkkenet og dette viderefører han i sit daglige virke. Men der er ingen tvivl om at de jødiske traditioner har fyldt en del på tallerkenen og det er den kultur Israel vil trække på når han besøger Yaffa.
Israel har drevet en lang række restauranter i USA, inden kærligheden førte ham her til landet. Den dag i dag er Israel involveret i en lang række restauranter i København.
Israels menu på denne gæsteaften på Yaffa vil trække især på hans families jødiske traditioner, blandet med inputs fra det amerikanske og eurpæriske køkken, eller som han selv kalder det “Middeleast mash up”.
Ashkenazi – middle east mash up
By guestchef Israel Karasik at Yaffa 09.12.21
-Snacks and bread
-Warm Challah-roast sesame butter and honey
-Deep fried oysters in tempura with pomegranate molasses
-Chicken liver parfait, fermented cucumber, mustard and pickled onion
-Grilled scallop, coriander zhoug, chicken glaze salted bergamot
-Matzo ball soup with roasted sunchoke, truffle and black trumpet mushrooms
-Hot smoked hake with parsnip-lemon puree, crispy parsips, parsley, horseradish and dill
-Beef shank, brik pastry, caper and semi dried grape and bitter greens
-Green apple sorbet, burnt Italian merengue with arak
-Lekah-honey spice cake with caramelized pumpkin and whipped crème fraiche
-Coffee and sweets
Pris pr. person
385 kr. inkl gebyr