I forlængelse af middagen i fjor med vine gennem 100 år, fra 2021 tilbage til 1921, afholder vi under Copenhagen Cooking en middag med 10 udsøgte vine, der alle har opnået en rating på 100 point i The Wine Advocate.
Vinene er ikke blot af ypperste kvalitet, men også sjældne og kostbare, og omfatter de første vine Robert Parker tildelte 100 point i The Wine Advocate: Château Mouton-Rothschild 1982 og Château Cheval Blanc 1982. Disse vine får selskab af Château Lafleur, som i dag anses for at være kandidat til 1982-årgangens bedste vin.
Mere sjældne end ovennævnte vine er champagnerne fra Selosse, der ud over den stærkt efterspurgte 2008-årgang også inkluderer den eneste dégorgering af Substance, som har opnået 100 point.
Tilsvarende sjældne vine er Pingus 2004 og L’Ermita 2013, hvis første årgange opnåede 100 point.
Aftenens mest sjældne vin er Eva Frickes Lorcher Krone Riesling Trockenbeerenauslese 2019, som er den hidtil eneste Trockenbeerenauslese fra Rheingau, der har opnået en rating på 100 point.
Eva Fricke deltager i middagen.
MENU
*
Aperitif
*
Kongekrabbe, Gastro Unika Caviar og Asparges panna cotta
2019 Lorcher Krone Riesling trocken · Rheingau · Eva Fricke
*
Stegt Pighvar med champagne beurre blanc, caviar, jordskokker og grønne æbler
2008 Champagne Jacques Selosse · L’Ensemble des Crus
*
Confiteret selleri med croutons, frisk trøffel og brunet smør
1986 Marques de Murietta Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco
*
Stegt og confiteret due med bagte rødbeder, brombær og skysauce med langpeber
2013 L’Ermita · Priorat · Álvaro Palacios
2004 Pingus · Ribera del Duero · Peter Sisseck
*
Tournedos Rossini
1982 Château Mouton Rothschild · 1er Grand Cru Classé Pauillac
1982 Château Cheval Blanc · 1er Grand Cru Classé Saint-Emilion
1982 Château Lafleur · Pomerol
*
Comté & Brillat-Savarin
Champagne Jacques Selosse · Substance · Grand Cru Avize
{1986-2012 D 07·2019}
*
Pre-dessert
2019 Lorcher Krone Riesling Trockenbeerenauslese · Rheingau · Eva Fricke
*
Belgisk vaffel med sauternesiscreme og honning
1962 Château d’Yquem · 1er Grand Cru Classé Supérieur Sauternes
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev
Reservér bord
Yderligere information og deltagelse til denne unikke middag foregår via henvendelse til L’Esprit du Vin på email@esprit-du-vin.com att.: Jørgen Christian Krüff.
//
Reserve a table
Additional information and participation for this unique dinner can be obtained by contacting L’Esprit du Vin at email@esprit-du-vin.com, attn: Jørgen Christian Krüff.