Blindsmagning for Alle - Bliv en bedre vin og madsmager
BEMÆRK at denne billet er til 3 lektioner, henholdsvis 15,16 og 22 april 2025
Er blindsmagning ikke kun noget for vinnørder der er virkelig svært belastede af vinøse hobby?
Nej da – Bliv guidet af somellier. Morten Wulff der hjælper dig med at blive en skarp smager.
Hører du til dem der under et middagsselskab prøver at stikke næsen dybt i vinglasset i et forgæves forsøg på at indhalere den uendelige visdom fra vinen mens du mistroisk kigger rundt i selskabet for at se om andre fatter den dybere mening med druen, er du ikke alene. Det er faktisk fuldstændig normalt at forholde sig til smag og duft uden at skulle opøve helt specielle intellektuelle færdigheder. I virkeligheden er det vigtigste i sidste ende om du har lyst til at lære og at du er lydhør overfor dine sanser.
På dette kursus giver vi den nysgerrige vindrikker et mere nuanceret forhold til vin. Vi ønsker at føre dig ind i druernes verden, vel og mærket på dine og druernes egne præmisser. Derfor styrer vi pænt uden om teoretiske facts vedrørende sydvendte skråninger og morgentåge langs Donau. I stedet tager vi udgangspunkt i din medfødte evne til at sanse. Du skal med andre ord lære at knytte dine sanseindtryk til nogle af de aromatiske fællesnævnere som man finder i alle de forskellige klassiske druesorter. Det lyder måske temmelig avanceret, men med få enkle teknikker er det faktisk muligt at lære at analysere alt fra en Bollinger-champagne til en argentinsk malbeck udfra den samme metode.
Kurset henvender sig til den nysgerrige begynder der godt kan lide et godt glas vin, eller den øvede vinsamler. Det kræver dog ingen særlige forudsætninger. Formålet er at du udfra nogle forholdsvis objektive smagekriterier bliver i stand til at højne din nydelse og dermed også bliver bedre i stand vil at vælge hvilke typer vin du sætter mest pris på.
Du skal overvejende smage på vine fra verdens klassiske druer når de udfolder sig arketypisk. Du skal også smage på hvordan de samme druer udfolder sig forskelligt alt efter hvor i verden de vokser.
Kurset består af 3 moduler af 3 timers varighed.
Del 1:
Intro til hvad er det egentlig at smage på vin
Gennemgang af Det Systematisk Smagesystem
Smagning: Vi øver os på 3 vine fremstillet på følgende druestorter:
Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz og Riesling
Del 2 og 3:
Hvilke elementer i vinmarkerne og i fremstillingsprocessen smager af noget og hvordan smager man dem.
Smagning: Vi smager på yderligere 7 druesorter:
Pinot Noir, Tempranillo, Nebiolo, Sangiovese og Chardonay, Sauvignon Blanc samt klassiske blends
PS: Der bliver smagt på flere forskellige vine i hver enkel kategori
Undervisningsmateriale bliver udleveret ved ankomst til første lektion
Del 1 - Tirsdag den 19. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 2 - Onsdag den 20. november fra kl. 19.00 til 22.00
Del 3 - Tirsdag den 26. november fra kl. 19.00 til 22.00