I Den Grønne Kastanje serverer de hver dag madglæde og velsmag for byens yngste borgere. I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner de eksklusivt dørene og inviterer til middag, så du kan smage grøn og bæredygtig børnemad anno 2024.
Den Grønne Kastanje er en integreret institution, der ligger hjertet af København omgivet af Botanisk Have, søerne og Østre Anlæg. Institutionen har plads til 80 børn i alderen 0 - 6 år.
På anden sal ligger køkkenet, hvor kokken Christian tilbereder tre daglige måltider til børnene; morgenmad, frokost og eftermiddagssnack.
Køkkenet er åbent ud mod legestuen, så børnene kan se og dufte dagens frokost, få sig en snak med Christian over gryderne eller tage plads ved et skærebræt og snitte grønt til dagens måltid.
Måltidet er en vigtig del af hverdagen på Den Grønne Kastanje. Maden er 98 % økologisk og overvejende grøn med fisk eller kød en enkelt dag om ugen. Børnene er en aktiv del af måltidet; de dækker bord og henter madvogn, så de kan spise sammen på stuerne. Maddannelse er en naturlig del af måltiderne i Den Grønne Kastanje. Det kræver nemlig en målrettet indsats at give byens mindste madborgere gode madvaner.
Onsdag 24. april 2024 inviterer Den Grønne Kastanje til middag, hvor du kan smage børnemad anno 2024 og få et kig ind i en hverdag med mad i børnehøjde.
Velkommen til Den Grønne Kastanje.
Menu
Christian serverer tre af børnenes favorit-retter
Forret
Bagte gulerødder med hvid bønnecreme, citronskal og ristede krummer
Foccacia lavet på surdej med grov ramsløgspesto
Hovedret
Grøn bygotto af perlebyg med grønne asparges, spinat, purløgsolie og vesterhavsost
Dessert
Rabarbertrifli som børnene kan lide den
Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.
Kl. 17.30 – Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 – Middag
Kl. 19.30 – Tak for i aften
Om Den Grønne Kastanje
Den Grønne Kastanje er en integreret institution med plads til 80 børn. Institutionen har eksisteret i over 40 år, og flyttede til sin nuværende adresse på Gammeltoftsgade i 2013. Den Grønne Kastanje har en grøn profil, der betyder, at de vægter bæredygtighed, fra jord-til-bord og naturen i byen.
Spis med i vores køkkener er madfestivalen, hvor Københavns offentlige køkkener åbner dørene og inviterer dig indenfor.
Fra 24. marts – 11. april 2025 og den 19. og 20. august under Copenhagen Cooking kan du opleve, hvordan maden i kommunens skoler, plejehjem og sociale tilbud smager, når otte institutioner byder på middag.
Bag måltiderne står dygtige og dedikerede køkkenmedarbejdere, der hver dag sørger for sund og grøn mad. Ambitionen? At gøre København til en sund og bæredygtig madby.
Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.