Spis med hos Den Grønne Kastanje – en daginstitution i København K

Præsenteres af Københavns Kommune

I Den Grønne Kastanje serverer de hver dag madglæde og velsmag for byens yngste borgere. I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner de eksklusivt dørene og inviterer til middag, så du kan smage grøn og bæredygtig børnemad anno 2024.  

Den Grønne Kastanje er en integreret institution, der ligger hjertet af København omgivet af Botanisk Have, søerne og Østre Anlæg. Institutionen har plads til 80 børn i alderen 0 - 6 år.  

På anden sal ligger køkkenet, hvor kokken Christian tilbereder tre daglige måltider til børnene; morgenmad, frokost og eftermiddagssnack. 

Køkkenet er åbent ud mod legestuen, så børnene kan se og dufte dagens frokost, få sig en snak med Christian over gryderne eller tage plads ved et skærebræt og snitte grønt til dagens måltid.  

Måltidet er en vigtig del af hverdagen på Den Grønne Kastanje. Maden er 98 % økologisk og overvejende grøn med fisk eller kød en enkelt dag om ugen. Børnene er en aktiv del af måltidet; de dækker bord og henter madvogn, så de kan spise sammen på stuerne. Maddannelse er en naturlig del af måltiderne i Den Grønne Kastanje. Det kræver nemlig en målrettet indsats at give byens mindste madborgere gode madvaner.  

Onsdag 24. april 2024 inviterer Den Grønne Kastanje til middag, hvor du kan smage børnemad anno 2024 og få et kig ind i en hverdag med mad i børnehøjde.  

Velkommen til Den Grønne Kastanje.   

Menu 
Christian serverer tre af børnenes favorit-retter 

Forret 
Bagte gulerødder med hvid bønnecreme, citronskal og ristede krummer
Foccacia lavet på surdej med grov ramsløgspesto 

Hovedret 
Grøn bygotto af perlebyg med grønne asparges, spinat, purløgsolie og vesterhavsost

Dessert
Rabarbertrifli som børnene kan lide den

Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.

Kl. 17.30 – Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 – Middag 
Kl. 19.30 – Tak for i aften 

Om Den Grønne Kastanje  
Den Grønne Kastanje er en integreret institution med plads til 80 børn. Institutionen har eksisteret i over 40 år, og flyttede til sin nuværende adresse på Gammeltoftsgade i 2013. Den Grønne Kastanje har en grøn profil, der betyder, at de vægter bæredygtighed, fra jord-til-bord og naturen i byen. Adresse: Gammeltoftsgade 13 1355 København K

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

1 billet
onsdag 24. apr. 2024 kl. 17:30 - 19:30
Udsolgt
á 60,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »