Den Store Søndagsfrokost: Kødbyen og Flandern rundt

Præsenteres af Copenhagen Cooking 2024

Søndag den 25. august får du en unik mulighed for at komme med til endnu en ikonisk langbordsevent midt i Den Hvide Kødby, når Copenhagen Cooking, udvalgte restauranter fra Kødbyen og kokke fra regionen Flandern inviterer til Den store søndagsfrokost "Kødbyen og Flandern rundt".

Sæt dig til rette og bliv inspireret på denne gastronomiske rundrejse i det mangfoldige, kulinariske univers, som Kødbyen og Goesting-ambassadørerne fra Flandern tager dig med på til dette overdådige sammenskudsgilde.

Frokosten markerer festivalens officielle afslutning og vi håber, at I vil være med til at blæse festivalen af med manér og sige på gensyn i 2025!

Årets "venskabsby":
I år er Flandern venskabsregion ved Copenhagen Cooking, hvor de bringer en bid af deres UNESCO-anerkendte ølkultur, pomfrit-passion og berømte chokoladetraditioner til festivalen. Glæd dig til unikke smagsoplevelser, der fejrer det bedste fra både det flamske køkken og den danske gastroscene.

Dine værter:
Sven og Evelyn De Ville
løfter den klassiske flamske pomfrit på deres spisested, Frituur Tartaar i Gent. De bruger de eftertragtede Bintje-kartofler fra de Flamske Ardenner og kombinerer dem med hjemmelavede plantebaserede snacks. Kendt for friskhed og kvalitet, laver de alt fra vegansk falafel til broccoli-beignets og skifter deres olie dagligt for at garantere den bedste smag.

Wim Ballieu opdaterer den klassiske kødbolle hos Balls & Glory med et twist af lokale råvarer og kreative opskrifter, såsom grøn karry og belgisk pebersauce. Med rødder i en slagterfamilie benytter han sig af farm-to-table-princippet, hvor kødet kommer fra stressfri dyr, hvilket forbedrer smagen. Wim er også kendt for sin sunde tilgang til madlavning, herunder hjemmelavede alternativer til kommercielle sodavande, som hans fennikel-grapefrugt lemonade.

Pieter De Volder skaber signatursøde sager hos ZUUT i Leuven, hvor han trækker på sine erfaringer med berømte konditorer i Barcelona og belgiske chokolademestre. Hans håndværksmæssige tilgang fokuserer på enkelhed og kvalitet, hvor han foretrækker færre ingredienser for klarere smagsoplevelser. Pieter og hans forretningspartner, David, specialiserer sig i hjemmelavede kager og chokolade fra bønne til bar. ZUUT fungerer også som et moderne tesalon, der tilbyder hjemmelavet is og kager, hvilket sikrer, at hver kreation afspejler deres engagement i håndværksmæssig fortræffelighed. Deres innovative "ZUUT Søndage" byder på temabaserede dessertoplevelser, der viser deres kulinariske kreativitet.

Friis-Holm Chokolade, grundlagt af Mikkel Friis-Holm, er en prisbelønnet dansk producent af "bean-to-bar" chokolade, der er kendt for sin høje kvalitet og bæredygtighed. Virksomheden samarbejder tæt med kakaobønder, især i Nicaragua, og fokuserer på etisk handel og håndværksmæssige fremstillingsmetoder. Deres chokolader, som har vundet flere internationale priser, er berømte for deres unikke og rige smagsprofiler. Mød Friis-Holm Chokolade og andre nordiske chokolademagere på Nordic Craft Chocolate Festival på Copenhagen Cookings festivalplads i Kødbyen 22.-25. august.

Masseria specialiserer sig i frisk pasta og lokal italiensk komfortmad. Vi holder det hyggeligt og omfavner den italienske gæstfrihed fuldt ud, og inviterer dig på et kulinarisk eventyr, der fejrer pastakunsten i en afslappet atmosfære. Masseria vil vinde dit hjerte med sin jordnære charme og skabe et sted, hvor du kan nyde enestående italiensk mad og føle dig hjemme – til frokost, aperitivo og middag hver dag.

Kødbyens Fiskebar er frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails serveret og tilberedt af en passioneret og dedikeret stab i et råt og rustikt lokale i Kødbyen. På Kødbyens Fiskebar vælger vi altid lokale og bæredygtige produkter, når muligheden er der. Vi undgår unødvendige kemikalier og foretrækker leverandører og producenter, der deler vores holdninger og værdier, når det kommer til smag, kvalitet og bæredygtighed.

Prolog kommer med kaffen! For os er kaffe en passion, en legeplads, og frem for alt en oplevelse, der skal deles med andre. Vi stræber efter at forbedre livskvaliteten ved at tilbyde omhyggeligt udvalgte specialkaffer, som både er lækre og sanselige.

Det praktiske:
Du skal selv medbringe tallerken og bestik. Det er dog muligt at leje bestik og tallerken på dagen. Vi sørger for både øl- og vinbarer. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer. 

I tilfælde af regn...
Sørger vi for, at du sidder i ly, men tjek alligevel vejrudsigten og tag tøj på derefter.Adresse: Flæsketorvet 45, 1711 København, Danmark

MENU

Vitello Tonnato
af Masseria

Moules frites
af Seven De Ville & Evelyn De Ronne, Frituur Tartaar

Vol-au-vent
af Wim Ballieu, Balls & Glory

(Det er en overraskelse lidt endnu ...)
af Kødbyens Fiskebar

Risbudding, cremeux tonka, blodappelsin og karamel
af Pieter de Volder, ZUUT

Mocca flødebolle med friskbrygget espressokaffe på hollandsk karamelvaffel overtrukket med La Dalia 60%
af Friis-Holm Chokolade

Kaffe
af Prolog

En del af Copenhagen Cooking

Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.

Følg Copenhagen Cooking her: 
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev

søndag 25. aug. 2024 kl. 12:00 - 15:00
Husk, at medbringe tallerken og bestik.
á 320,00 kr.
+ 23,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »