Kom med til en uforglemmelig aften, hvor koji står i centrum. Ved denne særlige middag vil du opdage, hvordan denne ydmyge japanske fermenteringskultur forvandler simple ingredienser til lag af dybde og kompleksitet. Fra frisk tomatconsommé til lækker gelato fremhæver hver ret kojis evne til at fremkalde umami, balancere sødme og syre samt forvandle rester til kulinariske stjerner. Kom nysgerrig, gå inspireret – og oplev på egen hånd, hvordan koji kan løfte smagen, mindske madspild og skabe nye kulinariske muligheder.
Din vært
KojiCopenhagen er en fermenteringsstartup baseret i København, grundlagt af en gruppe studerende forenet af en fælles passion for mad. Vi specialiserer os i at upcycle madaffald fra restauranter til unikke misoer, saucer og umamirige produkter ved hjælp af koji, den japanske fermenteringsskimmel bag miso og sojasauce. Vi drives af troen på, at fermentering kan være en løsning på madspild, klimaproblemer og kedelige smagsoplevelser.
Velkomstdrink
Amazake-cocktail
Forret
Kold dashi-tomatconsommé, peberrodssaft, ristet tomat-koji-olie
Pandesal (filippinsk brød), pisket sød & stærk misosmør
Startere
Tostadas med ceviche af sæsonens fisk, ristet koji-peaso-emulsion, chicharrón
(Veg: Tostadas med ærte-sisig og ristet koji-peaso-emulsion)
Takoyaki med kikærtemiso-majscreme og parmesan
Friterede svampe med koji-inficeret barbecuesauce
Røget confiteret aubergine, kalamansi-ponzu, daikon
Hovedret
Helstegt, udbenet økologisk kylling med adobo-glaze
(Veg: Marineret og ovnstegt selleri med adobo-glaze)
Sæsonsalat med ramsløg-peaso-dressing og syltet agurk
Danske kartofler med koji-confiteret olie og friske krydderurter
Dessert
Ristet koji-gelato med fersken-cobbler og frisk verbena
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev