Spis med hos Ellebjerg Skole – en ny madskole i hjertet af det gamle Sydhavnen

Præsenteres af Københavns Kommune

I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Ellebjerg Skole eksklusivt dørene og inviterer til middag i skolens madsal. Få et indblik i hverdagen på en madskole og smag skolemad, der både giver næring til en dag på skolebænken og skubber til elevernes madmod.  

I det gamle Sydhavnen finder du Ellebjerg Skole - en folkeskole hvor 585 elever fra 0.-9. klasse har deres daglige gang. I november 2023 blev skolen til én af Københavns Kommunes 18 madskoler. 

At være madskole betyder, at mad, maddannelse og sundhed er en central del af hverdagen. En uge om året skifter eleverne i 4. og 5. klasse nemlig matematikbøger og danskstile ud med en tjans i køkkenet.  

Sammen med madskolens kokke Morten, Dorte og Sabine er eleverne med til alt fra at pakke varer ud og skrælle grøntsager til at lave og servere frokost for skolens elever.  

På den måde lærer eleverne basale køkkenfærdigheder, udvikler madmod og får viden om den mad, vi spiser, og hvor den kommer fra. 

I skolens nyindrettede køkken skaber holdet et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til gode snakke over gryderne, mens der kokkereres god, nærende og sund frokost.? 

Torsdag 22. august 2024 inviterer Ellebjerg Skole til middag, hvor køkkenet og et hold madskoleelever serverer et udvalg af favoritretterne, mens de fortæller om hverdagen på en ny madskole. I løbet af aftenen vil der være mulighed for at få en rundvisning og se skolens fascinerende arkitektur. 

Velkommen til Ellebjerg Skole. 

Menu 
Køkkenet serverer tre dejlige retter, der afspejler hverdagen i madskolen: 

Forret 
Risotto med friske grønne ærter, asparges og svampe. Serveres med hjemmebagt brød 

Hovedret
Kyllingefrikadeller med nye kartofler, sommersalat og kold urtedressing 

Dessert
Bærtrifli med knas og tuiles 

Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.

Kl. 17.30 – Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 – Middag
Kl. 19.30 – Tak for i aften 

Om Ellebjerg Skole  
Ellebjerg Skole i det gamle Sydhavnen er er folkeskole med 500 elever fra 0. - 9. klasse. Skolen blev indviet i 1950 og blevet renoveret flere gange – senest i forbindelse med ombygningen af madskolen.  Adresse: P. Knudsens Gade 37-39, 2450 København

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

1 billet
torsdag 22. aug. 2024 kl. 17:30 - 19:30
Udsolgt
á 60,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »