I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Ellebjerg Skole eksklusivt dørene og inviterer til middag i skolens madsal. Få et indblik i hverdagen på en madskole og smag skolemad, der både giver næring til en dag på skolebænken og skubber til elevernes madmod.
I det gamle Sydhavnen finder du Ellebjerg Skole - en folkeskole hvor 585 elever fra 0.-9. klasse har deres daglige gang. I november 2023 blev skolen til én af Københavns Kommunes 18 madskoler.
At være madskole betyder, at mad, maddannelse og sundhed er en central del af hverdagen. En uge om året skifter eleverne i 4. og 5. klasse nemlig matematikbøger og danskstile ud med en tjans i køkkenet.
Sammen med madskolens kokke Morten, Dorte og Sabine er eleverne med til alt fra at pakke varer ud og skrælle grøntsager til at lave og servere frokost for skolens elever.
På den måde lærer eleverne basale køkkenfærdigheder, udvikler madmod og får viden om den mad, vi spiser, og hvor den kommer fra.
I skolens nyindrettede køkken skaber holdet et trygt læringsmiljø, hvor der er plads til gode snakke over gryderne, mens der kokkereres god, nærende og sund frokost.?
Torsdag 22. august 2024 inviterer Ellebjerg Skole til middag, hvor køkkenet og et hold madskoleelever serverer et udvalg af favoritretterne, mens de fortæller om hverdagen på en ny madskole. I løbet af aftenen vil der være mulighed for at få en rundvisning og se skolens fascinerende arkitektur.
Velkommen til Ellebjerg Skole.
Menu
Køkkenet serverer tre dejlige retter, der afspejler hverdagen i madskolen:
Forret
Risotto med friske grønne ærter, asparges og svampe. Serveres med hjemmebagt brød
Hovedret
Kyllingefrikadeller med nye kartofler, sommersalat og kold urtedressing
Dessert
Bærtrifli med knas og tuiles
Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.
Kl. 17.30 – Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 – Middag
Kl. 19.30 – Tak for i aften
Om Ellebjerg Skole
Ellebjerg Skole i det gamle Sydhavnen er er folkeskole med 500 elever fra 0. - 9. klasse. Skolen blev indviet i 1950 og blevet renoveret flere gange – senest i forbindelse med ombygningen af madskolen.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra den 16. – 25. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev