5ø'ske Smørrebrød & Kagebord

Præsenteres af Smag på Æbleøerne

I september 1922 besøgte Achton Friis Femø sammen med sin ven, maleren Johannes Larsen - og de beskrev oplevelsen i Danmarks Ekspedition. Deres mål var at genopdage naturen og landskaberne. Achton’s syn på Femø var en frodig ø med en overflod af frugter, blandt andet havens søde dronning, Reine Claude-blommen, men også et væld af æbler- og pærersorter.  

Under Smag på Æbleøerne 2022 inviterer Femø Kro, Femø Bryghus og Højriisgaard jer til at smage på smørrebrød med frisk fisk fra farvandet, hjemmelavet pålæg fra Grambogård - og grøntsager og krydderurter fra Femø Kro's egen køkkenhave. I glasset serveres læskende Femøsk øl fra Femø Bryghus, som er lavet med inspiration fra engelske ales, dog med et strejf af øens lokale æble, Femø Reinette, tilsat i gæringsprocessen. 

Efter frokosten i krostuen eller, hvis vejret tillader, under træernes skygge i haven, bevæger vi os den korte gåtur til Højriisgaard. Her er der dækket op til Femøsk kaffe- og kagebord, formet og bagt i gårdens nye mikrobageri. 


PROGRAM

  • Tag færge til Femø fra Kragenæs Havn (færgebillet bookes/betales særskilt hos Lolland Falster Færgefart)
  • 5ø’ske smørrebrødsanretning på Femø Kro inkl. 1/2l øl fra Femø Bryghus
  • Femøsk kagebord fra eget mikrobageri på Højriisgaard inkl. et glas portvin

OM FEMØ KRO, FEMØ BRYGHUS OG HØJRIISGAARD

Midt i Smålandshavet på smukke Femø, kun en sejltur fra Lolland, ligger den familiedrevne Femø Kro i fredelige og rolige omgivelser. Den klassiske kro har rødder helt tilbage til det 17. århundrede og har både restaurant, overnatningsmuligheder og kursus- og mødefaciliteter. 

De stolte frugttraditioner på øen har fundet ny anvendelse, blandt andet i øl fra nystartede Femø Bryghus i øens gamle slagtehus på Gåsemosevej. På sigt er ambitionerne, som gåsen, højtflyvende, med tanker om at bruge lokale frugter af forskellig art i øllet. 

Højriisgaard er en avlsgård fra 1884 bygget af omrejsende håndværkere. Stedet har siden august 2021 været ejet af Michael og irske Susie, der overtog ejendommen med ambitionen om at etablere mikrobageri, Bed & Breakfast og café. Højriisgaard omgives af gammel have med blandet eg, bøg, valnøddetræ og rødtjørn, som indbyder til leg og udforskning. I haven værnes der om naturens biodiversitet og fugleliv. 

Denne event er en del af SMAG PÅ ÆBLEØERNE - find mere om festivalen og programmet herAdresse: Askhavnsvej 66 & 69, 4945 Femø

*Gæster er selv ansvarlig for at arrangere færge t/r til arrangementet. Sejlplaner, priser og bookinginformation findes på Lolland Falster Færgefart

*I respekt for de lokale aktører og mindre producenter tages der forbehold for de enkelte arrangementers afvikling, som vil være afhængig af et tilpas bæredygtigt billetsalg. Billetkøbere vil få bekræftet eventens afvikling 8 dage før - og skulle det, mod forventning, være nødvendigt at aflyse et givent event under Smag På Æbleøerne vil billetkøbet blive fuldt refunderet.   

lørdag 18. jun. 2022 kl. 11:30 - 16:00
á 465,00 kr.
søndag 19. jun. 2022 kl. 11:30 - 16:00
á 465,00 kr.Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort til denne event »