Løg, der ikke giver luft i maven. Kål med umami som oksehøjreb. Tomater, der kan sænke blodtrykket.
Nye bioteknologiske metoder som CRISPR gør det i dag muligt at ændre både planters og mikroorganismers arvemasse – og dermed skabe fødevarer med helt nye egenskaber. Det kan være bakterier, der fermenterer sig frem til bestemte smagsnoter, eller grøntsager, der får skræddersyede smagsprofiler og bedre næringsindhold.
Men hvor langt er vi villige til at gå i jagten på bæredygtighed, smag og bekvemmelighed? Hvor meget må vi justere og designe vores mad, før det føles som manipulation? Og hvilke etiske overvejelser følger med?
I denne talk inviterer podcasten Fremtidens Mad til en samtale med en af landets førende forskere i genteknologi og fødevareinnovation – om mulighederne, perspektiverne og dilemmaerne, når næste generation af fødevarer bliver til.
Publikum kan stille spørgsmål undervejs – og allerede nu kan du sende dine spørgsmål på forhånd til fremtidensmad@ing.dk. Samtalen optages til podcast og video og kan efterfølgende streames på ing.dk/fremtidensmad.
Dine værter
Mie Stage
Journalist på Ingeniøren og vært på podcasten Fremtidens Mad, hvor hun undersøger fremtidens fødevareteknologier og deres betydning for både forbrugere, producenter og planeten.
Bjarke Bak Christensen
Institutdirektør på DTU Bioengineering og en central stemme i forskningen i mikroorganismer og bioteknologi. Han bidrager med et skarpt blik på, hvordan genteknologi kan – og måske bør – forme vores fødevarer i fremtiden.
Bemærk: Dette event er gratis, og der kræves ikke billet for at deltage. Publikum kan frit komme forbi festivalpladsen i Kødbyen og overvære samtalen.
Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking, en årligt tilbagevendende madfestival i København. I 10 dage fra 15. – 24. august samler vi de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk for at hylde hovedstadens madscene.
Følg Copenhagen Cooking her:
Facebook
Instagram
Nyhedsbrev