Den japanske 'risvin’, sake, er mere end nogensinde oppe i tiden i denne del af verden.
Den traditionsrige drik med rødder tilbage i Kina, år 400-500 F. Kr., har særligt de seneste 5-6 år ramt Europa med et væld af typer, smage og konsistenser - des mere man dykker ned i denne fantastiske driks hemmeligheder og lyksaligheder, des større en verden åbenbarer sig for den nysgerrige.
Vores sommelier team vil ved dette event præsentere vores gæster for europæisk produceret sake - nærmere betegnet det lille og kompromisløst kvalitetsbevidste bryggeri Les Larmes Du Levants, beliggende i Pélussin / Loire distriktet i Frankrig.
Vi vil denne aften servere en 4 retters menu med inspiration fra det japanske izakaya køkken, og her til servere en sake pairing - fransk - afstemt og tilpasset hver enkelt servering.
For den store sake nyder er der mulighed for tilkøb af en 'dobbelt' sake pairing. Ved dette tilkøb vil vores sommelier team, udover nævnte pairing fra franske Les Larmes Du Levants, vælge 4 lignende sake typer, men fra japanske producenter - dvs. 2 sake pr. servering - og dermed en mulighed for direkte at sammenligne fransk og japansk sake.
MENU /
1. Fiskesuppe på kombu/ bonito m. grønt & sprødstegt laks.
Sake / Les Larmes Du Levant : L'Aube
*Sake tilkøb / Sawanotsuru : Junmai shu Banshu
2. Sashimi hamachi m. ponzu & friskrevet wasabi som pickle.
Sake / Les Larmes Du Levant : Le Vent
*Sake tilkøb / Daimon : Seizan
3. Beef tataki m. miso/ orange sauce.
Sake / Les Larmes Du Levant : La Vague
*Sake tilkøb / Daimon : Yama Arashi
4. Sake/ mandarin trifle
Sake / Les Larmes Du Levant : L'Abricot
*Sake tilkøb / Akashi Tai : Genshu
Pris for menu & sake tasting 749.- / prs.
Pris for menu & sake tasting med sake tilkøb 999.- / prs.
NB : Midori er en lille 1. sals restaurant med udsigt over Grønnegade/ Ny Østergade. Vi har få pladser, og grundet corona restriktioner, endnu færre. Derfor sælges et meget begrænset antal billetter til dette event.