Spis med hos Plejecentret Hørgården – et plejehjem på Amager

Præsenteres af Københavns Kommune

I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener åbner Plejecentret Hørgården eksklusivt dørene og inviterer til middag. Her kan du smage ældremad anno 2024, der både er ernæringsrigtig og mætter samtidig med, at måltiderne er mere klimavenlige.  

Plejecentret Hørgården på Amager er et moderne plejecenter i mere end én forstand. 

For det første er det et profilplejehjem med fokus på sport og leg. Det betyder, at bevægelse og aktivitet er en integreret del af beboernes dagligdag. Og hvis du besøger plejecentret, er der chance for, at du bliver involveret i en hockeykamp, bliver udfordret til et slag bordfodbold eller kan være med til en gymnastiktime med beboerne.

For det andet har køkkenet fokus på at lave mad til de ældre, der er mere klimavenlig samtidig med, at maden er genkendelig – og selvfølgelig velsmagende.

Køkkenlederen Hanne og hendes medarbejdere serverer alt fra frikadeller og tarteletter til gryderetter og hjemmelavet pizza. Og der går stort set ikke en dag uden, at der er bælgfrugter på menuen – om det er bagt ind i det hjemmelavede franskbrød, rørt op i en kyllingesalat til frokost eller pureret og blandet i frikadellefarsen. 

Fredag 19. April inviterer Plejecentret Hørgården til middag, hvor de serverer ældremad anno 2024. Mød Hanne og medarbejderne, hør om deres erfaringer med at lave klimavenlig ældremad og få indblik i hverdagen på et plejecenter.  

Velkommen til Plejecentret Hørgården.

Menu
 
Køkkenet serverer to dejlige retter:  

Fyldig kalkungryde med karry, hvide bønner og ananas serveret med broccoli 
Rabarbergrød og fløde 

Aftenens program
Arrangementet starter 17.30 og varer to timer med middag og indslag.

Kl. 17. 30 - Ankomst og velkomst
Kl. 18.00 - Middag 
Kl. 19.30 - Tak for i aften 

Om Plejecentret Hørgården  
Plejecentret Hørgården ligger på Amager tæt på bydelens grønne oase Amager Fælled og den livlige hovedgade Amagerbrogade. Plejecentret, der er fra 1974 og renoveret i 2019, består af 190 boliger. Plejehjemmet er et profilplejehjem med fokus på sport og leg. Det betyder, at bevægelse og aktivitet er en integreret del af hverdagen.   Adresse: Brydes Allé 28-32, 2300 København S

Læs mere på: www.maaltider.kk.dk/spismed

 Spis med i vores køkkener


Arrangementet er en del af Spis med i vores køkkener, en madfestival for de offentlige køkkener i Københavns Kommune.  Se hele festivalprogrammet her.

Fra 8. – 26. april 2024 og under Copenhagen Cooking åbner otte institutioner eksklusivt dørene og inviterer til middag, så københavnerne kan smage den mad, der hver dag serveres i skoler, daginstitutioner, plejehjem, midlertidige døgnophold, sociale tilbud og fritidscentre Københavns Kommune. 

Måltiderne i kommunens institutioner er nemlig grønne og klimavenlige takket være dygtige og dedikerede medarbejdere. Ambitionen er, at København skal være en grøn, sund og vital madby, hvor vi alle spiser for fremtiden. 

Læs mere om Mad- og Måltidsstrategien her.

Der er ingen billetter til salg i øjeblikket til denne event.