Treat: HOUSEWIFE ROAST - Rijsttafel

Præsenteres af The Caribbean Housewife

Vores populære HOUSEWIFE ROAST med naturvins-parringer fra kvindelige producenter er hver anden onsdag i måneden i Kødbyen. Næste arrangement d. 8. marts 2024 er en særlig middag med hollandsk indonesisk klassikere og drinkparring! Middagsarragementer i 2023 var udsolgt. Gå ikke glip af den her på vores nye venue, et stenkast fra Nyhavn!

Kampagnepris: 680 kr

Normalpris: 850 kr

Besparelse: 20 %

Den rijsttafel (risbord) er en traditionel kombination af retter fra forskellige indonesiske madkulturer. Den består af en række perfekt harmoniserede retter. Alle hovedretter og tilbehør stilles på bordet på samme tid. Alle sammensætter sin egen menu ud fra dem. Det handler ikke kun om selve spisningen; socialt samvær og sammenhold er lige så vigtigt. Det risbord er et traditionelt element i festlige lejligheder som årlige begivenheder, genforeninger, mindesmærker og andre sammenkomster. Opskrifterne til risbordet er ofte familieopskrifter fra det tidligere Hollandsk Ostindien, givet videre af bedstemor, tante eller 'kokkie' (kokken).

Menu

SAYUR LODEH
Denne ret betyder "grøntsager kogt i kokosmælk". Det har indonesisk oprindelse fra Java. Grøntsager som bambusskud, okra og thai auberginer serveres med kaffir limeblade og en let kokosbouillon.

TUMIS TEMPE TAHU
Tempeh, meterbønne og kecap pedis.

SAMBAL GORENG TERONG BALADO
Ristet aubergine i en krydret tomatsauce.

GADO GADO
En solid ret, som har sine rødder i Indonesien (på indonesisk betyder det bogstaveligt "mix-mix"), Java, Sudan og også Surinam. Vores version kommer med stegt tofu, sprøde grøntsager og en dejlig krydret jordnøddedressing.

 

SATÉ AYAM (mulighed 1)
Kyllingesatay med spyd.

eller

GULAI NANKA (mulighed 2)
En lækker jackfruit karry i stedet for kyllingesatay.

 

NASI KUNING
Det vigtigste element i en rijsttafel er selvfølgelig ris. I vores tilfælde indonesisk gul ris.
Den er smagt til med kokosmælk og får sin smukke nuance fra gurkemeje.

ATJAR KETIMUN
Syltet sød og sur agurk og skalotteløg med et strejf af chili.

SERUNDENG
Ristet og revet kokos.

PISANG GORENG
Sprøde bananfritter. Den perfekte comfort food!

KROEPOEK
Cassave crackers.

 

Vi slutter af med dessert:

SPEKKOEK
En hollandsk-indonesisk krydderkage, også kaldet 'Thousand Layer Cake' på engelsk.

 

Allergener?
Bemærk venligst, at menu indeholder nødder, som ikke kan laves på anden vis.

 

Naturvinparring (4 glas)


Kombuchaparring
For dem der ønsker alkoholfri tilbyder vi lækre kombuchadrinks.

 

Historisk baggrund
I slutningen af 1500-tallet vovede hollandske handlende sig til de indonesiske øer Maluku og vendte tilbage med krydderier som nelliker, mace og muskatnød. Disse ekspeditioner var så lukrative, at øerne blev anset for "Krydderiøerne", og i begyndelsen af 1600-tallet etablerede det hollandske østindiske kompagni (VOC) en handelspost på Java, Indonesien. Den hollandske regering tildelte VOC semi-statslige beføjelser og ressourcer. Ved slutningen af 1600-tallet kontrollerede VOC regionen, der blev anset for Hollandsk Ostindien, med magt.

Hollandske kolonisatorer omfavnede det indonesiske køkken og brugte mangfoldigheden af retter til at imponere besøgende adelsmænd og købmænd. Dynger af dampende ris ville blive lagt på et bord sammen med retter fra hele øgruppen, hvilket skabte et overbærende måltid kaldet rijsttafel eller "risbord".

Hollandsk kolonisering udvidede sig til Caribien gennem 1600-tallet, især på øerne Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius, Curaçao, Saba og Aruba (nutidens hollandske Caribien). Andre caribiske øer som Saint Croix, Tobago, Tortola, Saint Thomas og Anegada havde også en hollandsk tilstedeværelse i løbet af denne tid gennem det hollandske vestindiske kompagni (WIC).

I begyndelsen af det 17. århundrede ankom indonesiske krydderier og opskrifter til Caribiens kyster, hvor de kan nydes på endnu mere unikke måder i dag.

Selvom de caribiske og indonesiske øgrupper er over 27.000 kilometre fra hinanden, er de blevet forbundet gennem en fælles historie om hollandsk kolonisering og besættelse. Hollandsk adoption af det indonesiske køkken og den indonesiske diaspora er grunden til, at du kan finde autentisk indonesisk mad i hjertet af Caribien, ofte blandet med andre smagskombinationer og madlavningsteknikker fra andre europæiske territorier.

The Caribbean Housewife i Vogue Scandinavia.Adresse: CPH Cooking Class, Herluf Trolles Gade 9, 1. 1052 København K

Læs mere på: https://thecaribbeanhousewife.com/store/housewife-roast-rijsttafel/
fredag 8. mar. 2024 kl. 18:00 - 22:00
Middag med naturvinparring
Kyllingesatay
á 680,00 kr.
fredag 8. mar. 2024 kl. 18:00 - 22:00
Middag med kombuchaparring
Kyllingesatay
á 680,00 kr.
fredag 8. mar. 2024 kl. 18:00 - 22:00
Middag med naturvinparring
Jackfrugt Curry (vegansk)
á 680,00 kr.
fredag 8. mar. 2024 kl. 18:00 - 22:00
Middag med kombuchaparring
Jackfrugt Curry (vegansk)
á 680,00 kr.
Giv denne event som gave, hvor modtageren selv kan vælge dato og billetter.
Du bestemmer beløbet.

Køb gavekort »

Adresse: CPH Cooking Class, Herluf Trolles Gade 9, 1. 1052 København K

Frevisning af billet: Medbring billetten enten printet på papir eller vis den på din smartphone i restauranten, så stregkoden er synlig

Betingelser: 
Madbillet Treat leveres af aftaleparten, og Madbillet er ikke ansvarlig for levering af tjenesteydelsen. Kunden er selv ansvarlig for at anvende værdibeviset.